Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κόλλιας (OEE): Διπλά θετικό το μήνυμα από την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Κόλλιας (OEE): Διπλά θετικό το μήνυμα από την επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές
Ο κ. Κόλλιας σχολιάζει ότι η επιτυχημένη έκδοση ελληνικού ομολόγου δείχνει ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν την ορθή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση
Για διπλά θετικό μήνυμα από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές κάνει λόγο ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Κόλλιας αναφέρει στη δήλωση του: «Η σημερινή, απόλυτα επιτυχημένη, έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις αγορές, με τη σημαντική υπερκάλυψη και το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών για ομόλογα της χώρας μας, αποδεικνύει το πόσο έχει αυξηθεί κατακόρυφα η αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό.
Επιπλέον, το γεγονός ότι το επιτόκιο κλείνει στο χαμηλότερο επίπεδο, που έχει καταγράψει ελληνική έκδοση οποιασδήποτε διάρκειας, δείχνει δύο πράγματα:
Πρώτον, δείχνει ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν την ορθή διαχείριση από την κυβέρνηση της πανδημίας και των οικονομικών της επιπτώσεων, καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Δεύτερον, στέλνει το μήνυμα και στους πλέον δύσπιστους ότι η χώρα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα investment grade, και εν μέσω της πανδημίας, δεν έχει θέμα χρηματοδότησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης