Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Όχι ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών κατά δημοσιογράφων

Όχι ΕΣΗΕΑ στις αγωγές πολιτικών κατά δημοσιογράφων
Με αφορμή τις αγωγές Τσίπρα κατά Παπαχρήστου – Κουρτάκη
Σχετικά Άρθρα

Την αντίθεση του στις αγωγές πολιτικών κατά δημοσιογράφων εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τις αγωγές που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά των δημοσιογράφων Γ. Παπαχρήστου και Γ. Κουρτάκη με αφορμή δημοσιεύματα τους για το σπίτι που ενοικιάζει στο Σούνιο ο κ.Τσίπρας.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αντίθεση του «για τις ενέργειες πολιτικών προσώπων, που καταφεύγουν σε αγωγές κατά δημοσιογράφων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα, με αφορμή τις αγωγές του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά των δημοσιογράφων Ιωάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου».
Παράλληλα επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για την κατάργηση του τυποκτόνου νόμου 1178/81, ώστε να παύσει, επιτέλους, η βιομηχανία αγωγών, που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου.
«Τα θέματα που προκύπτουν από τη δημόσια κριτική, η οποία πρέπει πάντα να στηρίζεται στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998 και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ, δεν πρέπει να επιλύονται στις αίθουσες των Δικαστηρίων» αναφέρει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης