Τελευταία Νέα
Speculator

Φουντώνουν ξανά τα σενάρια για νέες δημόσιες προτάσεις – Τα ονόματα που κυκλοφορούν στην αγορά

Φουντώνουν ξανά τα σενάρια για νέες δημόσιες προτάσεις – Τα ονόματα που κυκλοφορούν στην αγορά

Η ρευστότητα που διαθέτουν κάποιες εισηγμένες αποτελεί δέλεαρ για τους βασικούς μέτοχους

Ενώ η αγορά περιμένει τη δημόσια πρόταση για το 100% της Paperpack, φουντώνουν και πάλι οι φήμες για νέες προσπάθειες από βασικούς μετόχους προκειμένου να βγάλουν τις εταιρείες τους από το ΧΑ.

Τα χθεσινά πακέτα στην Καραμολέγκος αναζωπύρωσαν και πάλι τις πληροφορίες που υπάρχουν εδώ και καιρό για τη μετοχή.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες η Νένδος που κατείχε ποσοστό στην Καραμολέγκος είχε πουλήσει τη συμμετοχή της και αργότερα μέσω άλλων πακέτων ο Εμμανουήλ Καραμολέγκος είχε αυξήσει τη συμμετοχή του στο 58,14%.
Έτσι κάποιοι δεν αποκλείουν να είναι θέμα χρόνου να γίνει προσπάθεια εξόδου και της συγκεκριμένης εταιρείας από το ΧΑ.
Το προηγούμενο διάστημα είχαν επανέλθει σενάρια εξόδου της ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President), καθώς οι βασικοί μέτοχοι ελέγχουν ήδη πάνω από 90%.
Οι αγορές που έγιναν από την Ανκοστάρ στη Newsphone στην τιμή της δημόσιας πρότασης επιβεβαίωσαν όσα ανέφερε στο ενημερωτικό δελτίο η εταιρεία, ότι δηλαδή αν δε συγκεντρώσει το 90% θα συνεχίσει να αγοράζει μετοχές.
Επιπλέον, φαίνεται πως η ρευστότητα που έχουν κάποιες εταιρείες αποτελεί δέλεαρ για τους βασικούς μετόχους, αφού μπορούν να την εκμεταλλευτούν αγοράζοντας ουσιαστικά με τα λεφτά της εταιρείας τις μετοχές που δεν κατέχουν.

Και η AS Company

Τις τελευταίες μέρες έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες που εμπλέκουν την AS Company στη λίστα με τις υποψήφιες προς αποχώρηση.
Η ρευστότητα των 15 εκατ. ευρώ που διαθέτει η εταιρεία μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους βασικούς μετόχους να αγοράσουν το ποσοστό που βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά (περίπου 33%) με μεγάλη ευκολία σε τιμές κοντά στην τρέχουσα.
Χθες (26/1) η μετοχή ενισχύθηκε σχεδόν 7% και βρέθηκε στα 2,31 ευρώ με υψηλό για τα δεδομένα της όγκο.
Μέσα σε λίγες μέρες η τιμή της μετοχής έχει ενισχυθεί κατά 12%.
Από την άλλη, υπάρχουν και άλλες εταιρείες όπου είχαν ακουστεί σενάρια και έχουν κυκλοφορήσει ξανά.
Αφορούν εταιρείες όπου οι βασικοί μέτοχοι δεν έχουν ιδιαίτερη παρουσία στο ΧΑ και με τη στάση τους έχουν δείξει πως δεν τους απασχολεί και τόσο το αν θα είναι εισηγμένοι ή όχι.
Επίσης, οι μετοχές έχουν περιορισμένη εμπορευσιμότητα.
Μέσα στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτά της Φίλιππος Νάκας, της Πλαστικά Κρήτης, των Μύλων Κεπενού αλλά και της Χαϊδεμένος και μερικών ακόμα.
Τονίζεται πάντως πως πρόκειται για πληροφορίες που κυκλοφορούν στα χρηματιστηριακά γραφεία και δεν είναι εύκολο να επαληθευτούν, αφού οι βασικοί μέτοχοι συνήθως δεν δίνουν ενημέρωση για τέτοια θέματα και οι διοικήσεις απαντούν πως δε γνωρίζουν τα σχέδια των βασικών μετόχων, ακόμα και αν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα.
Να σημειωθεί πως σε εξέλιξη είναι η δημόσια πρόταση για τη Forthnet, χωρίς να υπάρχει σχετική εντολή αγοράς από το βασικό μέτοχο μέσα από το ταμπλό του ΧΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης