Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ασκούμε πιέσεις να παραλάβουμε έγκαιρα τα εμβόλια

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ασκούμε πιέσεις να παραλάβουμε έγκαιρα τα εμβόλια
Αρκετά μεγάλη συμμόρφωση των πολιτών παρά το μερικό άνοιγμα της αγοράς είπε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι πολίτες συμμορφώθηκαν σε αρκετά μεγάλο βαθμό με τα μέτρα παρά το μερικό άνοιγμα της αγοράς διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισημαίνοντας ότι ασκούνται πιέσεις στις φαρμακοβιομηχανίες να παραδώσουν έγκαιρα τα εμβόλια.
Ο κ.Μητσοτάκης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων του με την κα.Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της ενημέρωσης της για την πορεία της πανδημίας
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμόρφωση με τα μέτρα παρά το μερικό άνοιγμα της αγοράς, αναφέροντας ότι υπάρχει σιγουριά ότι δεν θα έχουμε πρόσθετα προβλήματα.
Σχετικά με τις μεταλλάξεις ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι «δεδομένης της αύξησης κινητικότητας και των μεταλλάξεων οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και να δίνουμε χρόνο ανάμεσα στις αποφάσεις μας».

Προσεγγίζουμε τους 200.000 εμβολιασμούς

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι χθες έγιναν σχεδόν 20.000 εμβολιασμοί και σήμερα ή αύριο θα φτάσουμε συνολικά τους 200.000.
«Θα μπορούσαμε πολύ περισσότερους αλλά είμαστε εξαρτημένοι από ευρωπαϊκές συμφωνίες αγορών» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σχετικά με τις παραδόσεις των εμβολίων, επεσήμανε ότι «έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις φαρμακευτικές ώστε να τιμήσουν τα συμβόλαια»
«Εκτιμούμε ότι θα έχουμε και ένα ακόμα εμβόλιο το οποίο πιστεύω ότι θα εγκριθεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων και θα προστεθεί στη φαρέτρα των εμβολίων, αλλά ήταν και πάρα πολύ σωστή, ξέρετε, η στρατηγική μας να διαφυλάξουμε τη δεύτερη δόση, ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αυτοί που θα εμβολιαστούν θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση εντός των χρονικών ορίων για τα οποία τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση.
Άλλες ευρωπαϊκές χώρες επέλεξαν μια διαφορετική στρατηγική και καθώς δεν έχουν αυτή τη στιγμή εμβόλια, γιατί υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις, αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα σε αυτή τη διαδικασία.
Το εμβόλιο σύμφωνα με τους ειδικούς, προστατεύει όταν έχουν γίνει και οι δύο δόσεις» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Σακελλαροπούλου: Να παραμείνουμε σε εγρήγορση

Από την πλευρά της η κα.Σακελλαροπούλου υποστήριξε ότι «πρέπει να παραμένουμε σε εγρήγορση γιατί ο ιός είναι μια συνεχής και ενεργή απειλή».
«Είναι πράγματι αναγκαίο, όπως το είπατε και εσείς, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων να γίνει με τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα, αυτή που επιδείξαμε ως τώρα.
Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε αυτό το στοίχημα να το κερδίσουμε για το καλό όλης της κοινωνίας» τόνισε η ΠτΔ, η οποία εξέφρασε την ελπίδα να «είναι προσωρινές οι δυσκολίες στην παράδοση των εμβολίων, ώστε να καταφέρουμε και εμείς, μαζί με όλη την Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες, να φτάσουμε στην ανοσία της κοινότητας». «Όπως φαίνεται, είναι η μόνη μας άμυνα απέναντι στην πανδημία αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε η κα.Σακελλαροπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης