Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: «Ο πρωθυπουργός πήγε μια βόλτα στην Πάρνηθα, ε, δεν πήγε και στο Ντουμπάι»

Παγώνη: «Ο πρωθυπουργός πήγε μια βόλτα στην Πάρνηθα, ε, δεν πήγε και στο Ντουμπάι»
Tο Πάσχα φέτος (2021) λόγω της πανδημίας  θα το περάσουμε με μάσκες και χωρίς χωριά, ανέφερε πρόεδρος της ΕΝΙΑΠ
Σχετικά Άρθρα

Για το άνοιγμα σε γυμνάσια, λύκεια, τα καταστήματα εστίασης, αλλά και για το φετινό Πάσχα, μίλησε η Πρόεδρος της ΕΝΙΑΠ Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη της.
Όπως είπε η ίδια στο Kontranews, το Πάσχα φέτος (2021) λόγω της πανδημίας  θα το περάσουμε με μάσκες και χωρίς χωριά ενώ για τις Απόκριες προκειμένου να χαρούν τα παιδιά, μια βόλτα με τους γονείς με στολές και μάσκες στα σχολεία αρκεί.
Η κ. Παγώνη αναφέρει ότι σχετική ανοσία θα αποκτήσουμε τον Ιούνη, ενώ τον Σεπτέμβρη (2021) αν όλα πάνε καλά θα έχουμε πετάξει μάσκες και αποστάσεις.

Σημεία από την συνέντευξη της:

Για γυμνάσια και λύκεια

Το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να ανοίξουν γυμνάσια και λύκειαα ανέφερε η κ. Παγώνη

Σχετικά με την εστίαση

Η εστίαση μετά τα σχολεία, σε 3 εβδομάδες θα πρέπει να ανοίξει, δηλαδή περί τις 20 Φεβρουαρίου, εκτιμώντας τις βασικές παραμέτρους που είναι: ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός των διασωληνομένων, ο αριθμός των θανάτων, και ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε τμήματα Covid.
Αν αυτοί οι παράμετροι, είναι όπως είναι τώρα, δηλαδή μειωμένοι, θα μπορούν να ανοίξουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, γυμνάσια και λύκεια, και σε 3 με 4 εβδομάδες να ανοίξει η εστίαση.
Αλλά να ανοίξει με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους, με σόμπες και όχι εσωτερικούς, ανέφερε η ίδια.

Σχετικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος και την κορύφωση του

«Αν συνεχίσουν οι παράμετροι να είναι έτσι, και προσέχουμε στα μέτρα ατομικής προστασίας, προσέξουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, να μην υπάρχει συνωστισμός, και επιπλέον να γίνονται πάρα πολλά τεστ για να υπάρχει ιχνηλάτηση, που σημαίνει ότι θα μπορούμε εύκολα να βρίσκουμε ασυμπτωματικούς, τότε με μεγάλη προσοχή θα μπορούνε να λειτουργήσουν όλα αυτά, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα και παρακολουθώντας όλες τις παραμέτρους.» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΝΙΑΠ

Για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα διαχείρισης της πανδημίας

«Στο πρώτο κύμα πανδημίας που έγινε το lockdown ήταν σωστή κίνηση, γιατί έτσι συγκριτικά εμείς με άλλες χώρες της Ευρώπης, μπορέσαμε και κρατήσαμε όσο μπορούσαμε το σύστημα υγείας, γιατί διαφορετικά αν κάναμε ότι έκανε η υπόλοιπη Ευρώπη και η Αμερική, θα είχαμε καταρρεύσει. Τώρα στο δεύτερο κύμα, δεν τηρήθηκε το lockdown, οπότε η κατάσταση έχει ξεφύγει αρκετά.» 

Πότε θα αποτελεί έναν κακό εφιάλτη πλέον η πανδημία για όλους;

«Τέλος Ιουνίου, πιστεύουμε να έχουμε μια σχετική ανοσία, με εμβολιασμό στο 60% του πληθυσμού. Το καλοκαίρι να υπάρχει μείωση των μέτρων και Σεπτέμβρη να πετάξουμε τις μάσκες και τις αποστάσεις!» 

Πώς θα κάνουμε Πάσχα;

Με μέτρα! Ούτε χωριά, ούτε τίποτα!
Όσον αφορά τις Απόκριες μπορούν οι γονείς με τα παιδάκια με τις στολές να πάνε στα σχολεία με μάσκα, μέχρι εκεί, και να αλλάξει λίγο η νότα μέσα από μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Στα δημοτικά που άνοιξαν γιατί δεν χρησιμοποιείται η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης προκειμένου να εντοπίζονται οι ευπαθείς και να εμβολιάζονται;
Στους εκπαιδευτικούς πρέπει να γίνονται πάρα πολλά τεστ. H διαδικασία στους εμβολιασμούς έχει γίνει με σχεδιασμό κατά ομάδες.
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μπουν σε ομάδες και να εμβολιαστούν» εκτιμά η κ. Παγώνη

Για τις εικόνες σε Πάρνηθα και το Ντουμπάι

Ο κόσμος αισθάνεται άσχημα. Τώρα ο πρωθυπουργός που πήγε μια βόλτα στην Πάρνηθα, ε, δεν πήγε και στο Ντουμπάι!
Για το Ντουμπάι όμως, έχει απόλυτο δίκιο ο κόσμος! Συμφωνώ ότι ήταν απαράδεκτες οι εικόνες! δήλωσε η Παγώνη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης