Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδονησία συνέλαβε δύο τάνκερ - Υπόνοιες ότι μετέφεραν παρανόμως πετρέλαιο

Η Ινδονησία συνέλαβε δύο τάνκερ -  Υπόνοιες ότι μετέφεραν παρανόμως πετρέλαιο
Ινδονησία: Το λιμενικό της χώρας συνέλαβε δύο τάνκερ, ένα με σημαία Ιράν και ένα με σημαία Παναμά

Οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο πετρελαιοφόρα, ένα με σημαία Ιράν και ένα με σημαία Παναμά, τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι μετέφεραν παρανόμως αργό πετρέλαιο στα χωρικά ύδατα της χώρας αυτής της νοτιοανατολικής Ασίας.
Τα πετρελαιοφόρα, το MT Horse με σημαία Ιράν και το MT Freya με σημαία Παναμά, εντοπίστηκαν στα ανοικτά της επαρχίας Καλιμαντάν και συνελήφθησαν αφού αρνήθηκαν να απαντήσουν στις επαφές που προσπάθησαν να γίνουν μαζί τους μέσω ασυρμάτου, ανακοίνωσε το λιμενικό της Ινδονησίας.
«Τα πετρελαιοφόρα, που εντοπίστηκαν απέκρυψαν την ταυτότητά τους καθώς δεν έφεραν τις σημαίες τους, έκλεισαν τα συστήματα ταυτοποίησής τους και δεν απάντησαν σε κλήσεις μέσω ασυρμάτου», δήλωσε ο V. Pramadita εκπρόσωπος του λιμενικού της Ινδονησίας.
«Συλλάβαμε τα δύο ξένα πετρελαιοφόρα και συνεχίζουμε την έρευνά μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Αυτή τη στιγμή ανακρίνονται τα πληρώματα», επεσήμανε, ενώ τα πλοία θα οδηγηθούν στο νησί Μπάταμ, της επαρχίας Ριάου Άιλαντ για περαιτέρω έρευνες.
Ο Pramadita δήλωσε μιλώντας στο Reuters ότι οι ινδονησιακές αρχές εντόπισαν τα δύο πετρελαιοφόρα την ώρα που μετέφεραν αργό από το MT Horse στο MT Freya, γύρω από το οποίο είχε σχηματιστεί και μια πετρελαιοκηλίδα.
Τα δύο σούπερ τάνκερ, το κάθε ένα από τα οποία μπορεί να μεταφέρει 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, είχαν εντοπιστεί νωρίτερα αυτό τον μήνα στα ανοικτά της Σιγκαπούρης.

Το Ιράν έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι πουλά κρυφά πετρέλαιο για να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις

Το Ιράν έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι πουλά κρυφά πετρέλαιο για να αποφύγει τις αμερικανικές κυρώσεις.
Η κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ D. Trump επέβαλε τον Οκτώβριο νέες κυρώσεις εναντίον του ιρανικού πετρελαϊκού τομέα έπειτα από συναλλαγές με πολλές χώρες, ανάμεσά τους η Συρία και η Βενεζουέλα.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να εμποδίσουν τις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου προκειμένου να στερήσουν κάθε πηγή εσόδων από την Τεχεράνη και να ενισχύσουν την οικονομική πίεση στην κυβέρνηση της χώρας.
Το Ιράν είχε στείλει πέρυσι το MT Horse στη Βενεζουέλα για να παραδώσει στη χώρα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Στο μεταξύ το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από την Ινδονησία να του παράσχει λεπτομέρειες για τη σύλληψη του πετρελαιοφόρου με ιρανική σημαία, δήλωσε ο S. Xajibadeh, εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
«Ζητήσαμε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς υπάρχουν διάφορες αναφορές για τη σύλληψη αυτή», επεσήμανε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης