Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Tesla μήνυσε υπάλληλο της για κλοπή 26.000 εμπιστευτικών αρχείων

tags :
Η Tesla μήνυσε υπάλληλο της για κλοπή 26.000 εμπιστευτικών αρχείων
Η ομάδα ασφαλείας της Tesla εντόπισε τις λήψεις αρχείων στις 6 Ιανουαρίου 2021, αφού ο Khatilov προσλήφθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2020

Ο Tesla μήνυσε έναν πρώην υπάλληλο που φέρεται να έχει κλέψει περίπου 26.000 εμπιστευτικά αρχεία κατά την πρώτη του εβδομάδα στην εργασία του στην εταιρεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με βάση το Agence France-Presse (AFP).
Η εταιρεία δήλωσε ότι εντός τριών ημερών από την πρόσληψή του, ο μηχανικός λογισμικού Alex Khatilov "έκλεψε χιλιάδες εμπορικά σενάρια υπολογιστών που χρειάστηκαν χρόνια για να αναπτυχθούν από την Tesla" και τα μετέφερε στο προσωπικό του Dropbox, μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud.
Η Tesla είπε ότι όταν ο Khatilov αντιμετώπισε την ομάδα ασφαλείας της Tesla, ο Khatilov ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβιβάσει μόνο "μερικά προσωπικά διοικητικά έγγραφα", ενώ προσπαθούσε να διαγράψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Τι είπε ο Khatilov

Ο Khatilov είπε στο New York Post ότι τα αρχεία λογισμικού κατέληξαν στο Dropbox κατά λάθος όταν προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας ενός φακέλου στον υπολογιστή του.
Η Tesla είπε ότι τα αρχεία, αντιπροσώπευαν "200 ανθρωποέτη εργασίας", ήταν εξαιρετικά πολύτιμα τόσο για την εταιρεία όσο και για τους ανταγωνιστές της, καθώς θα μπορούσαν να παρέχουν "έναν χάρτη πορείας για την αντιγραφή της καινοτομίας της Tesla."
Ανέφερε ότι η ομάδα του Khatilov αποτελούσε μια χούφτα υπαλλήλων της Tesla - 40 στους 50.000 - που είχαν πρόσβαση στα σχέδια.
Η ομάδα ασφαλείας τηςTesla εντόπισε τις λήψεις αρχείων στις 6 Ιανουαρίου 2021, αφού ο Khatilov προσλήφθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2020 και τον αντιμετώπισε μέσω τηλεοπτικής κλήσης καθώς εργαζόταν από το σπίτι, σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστηρίου.
Ο Tesla επισήμανε ότι ο Khatilov καθυστέρησε να μοιραστεί την οθόνη του με την ομάδα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου "θα μπορούσε να δει στο videochat να διαγράφει βιαστικά πληροφορίες από τον υπολογιστή του."
Ωστόσο, οι ερευνητές μπορούσαν ακόμη να δουν χιλιάδες εμπιστευτικά αρχεία που ανέβηκαν στο Dropbox του, τα οποία ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ανέβηκαν κατά λάθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης