Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας (25-26/1) για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και διμερείς επαφές

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας (25-26/1) για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και διμερείς επαφές
Οι διαδοχικές επαφές που θα έχει ο Ν. Δένδιας στις Βρυξέλλες
Σχετικά Άρθρα

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να βρεθούν οι διατλαντικές σχέσεις υπό το φως της πρόσφατης αλλαγής στην Προεδρία των ΗΠΑ, η σύλληψη στη Ρωσία του Α. Navalvy,  οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία, καθώς και η στρατηγική της Ε.Ε. για καταμερισμό των εμβολίων για τον κορωνοϊό σε εταίρους και τρίτες χώρες.
Ακολούθως, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον Ιάπωνα ομόλογό τους, Toshimitsu Motegi, το πλαίσιο της οποίας θα ανταλλάξουν απόψεις, μεταξύ άλλων, για θέματα συνεργασίας και περιφερειακής ασφάλειας στην Ασία.
Επιπροσθέτως, οι υπουργοί θα συζητήσουν για το κλίμα και την ενεργειακή διπλωματία, εστιάζοντας στην προώθηση της εξωτερικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας
Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα έχει διμερείς επαφές.

Οι επαφές Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Γειτονίας και Διεύρυνσης, Oliver Varhelyi, τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά και τον Υψηλό Εκπρόσωπο/Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Josep Borrell.
Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου ο κ. Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί διαδοχικά με τη Βελγίδα Υπουργό Εξωτερικών, Sophie Wilmes, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης