Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μόσιαλος: Πώς θα καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας

Μόσιαλος: Πώς θα καθυστερήσουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας
Απαιτείται να είμαστε προσεκτικοί σε τρία ζητήματα προκειμένου να καθυστερήσει το επόμενο κύμα της πανδημίας, δήλωσε ο καθηγητής
Σχετικά Άρθρα

Σωστή χαρακτήρισε την επιλογή να ανοίξουν οικονομικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην Ελλάδα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό.
«Προφανώς άλλες χώρες κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις από τη δική μας.
Εμείς μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα;
Ναι κατά τη γνώμη μου», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ
Ωστόσο προειδοποίησε ότι δεν σημαίνει, πως αυτό θα συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα.

Πώς να καθυστερήσουμε το 3ο κύμα

Απαιτείται να είμαστε προσεκτικοί σε τρία ζητήματα προκειμένου να καθυστερήσει το επόμενο κύμα της πανδημίας, σημείωσε προτάσσοντας την τήρηση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας, την οριζόντια εφαρμογή των μέτρων και τις σωστές δειγματοληψίες
Τήρηση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας
: Ο καθηγητής τόνισε πως είναι θετικό ότι η πλειοψηφία των πολιτών φορά πλέον μάσκα και πρόσθεσε πως δεν ανησυχεί για τους εξωτερικούς χώρους, αλλά για όσα συμβαίνουν εντός των καταστημάτων.
«Αν τα μέτρα τηρούνται όταν οι συμπατριώτες μας μπαίνουν μέσα στα καταστήματα, τότε υπάρχει λιγότερη ανησυχία», σημείωσε.
Οριζόντια εφαρμογή των μέτρων: Πρέπει τα μέτρα προστασίας να εφαρμόζονται οριζοντίως, παντού, σε όλους τους χώρους, χωρίς καμία εξαίρεση.
Σωστές δειγματοληψίες: Το τρίτο κρίσιμο ζήτημα είναι να μετράμε σωστά τα στοιχεία της πανδημίας και άρα να γίνονται πάρα πολλά διαγνωστικά τεστ.
Αυτά τα τρία δεν έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα το περασμένο Φθινόπωρο και γι’ αυτό ξέφυγε η κατάσταση, σημείωσε.
Σε ερώτηση για το αν θα «ξανακλείσουμε» αν όλα αυτά δε γίνουν, ο κ. Μόσιαλος ήταν κατηγορηματικός: «Αυτό είναι αυτονόητο»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης