Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Κομμάτια» η Ναυτεμπορική για μνηστήρες - Πως θα γίνει η πώληση

«Κομμάτια» η Ναυτεμπορική για μνηστήρες - Πως θα γίνει η πώληση
Η διαδικασία μπορεί ανά πάσα στιγμή να τιναχτεί στον αέρα καθώς υπάρχει τριτανακοπή των μετόχων της Ναυτεμπορικής
Σχετικά Άρθρα

Σε τρία κομμάτια, τρείς μνηστήρες μόνο για το ένα και τη «δημιουργία» του τρίτου κομματιού να δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά βγήκε στο σφυρί η Ναυτεμπορική.
Η διαδικασία βέβαια μπορεί ανά πάσα στιγμή να τιναχτεί στον αέρα καθώς υπάρχει τριτανακοπή των μετόχων της Ναυτεμπορικής η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Η Eurοbank αναμένεται μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού να ζητήσει επίσπευση της εκδίκασης της τριτανακοπής χωρίς να θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα την λάβει αλλά ακόμα και αν λάβει ενωρίτερη δικάσιμο δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι ανοικτά τα δικαστήρια για να δικάσουν.

Tα δύο κομμάτια και η έκπληξη

Το πρώτο κομμάτι του πλειστηριασμού αποτελείται μόνο από τα ακίνητα της εταιρίας τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αγοραστούν και από την επισπεύδουσα τράπεζα για να τακτοποιήσει και λογιστικά τις απαιτήσεις της.
Για το δεύτερο κομμάτι που περιλαμβάνει το πιεστήριο, την εφημερίδα και όλα τα σήματα και τις ιστοσελίδες του ομίλου αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη με τους υποψήφιους μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές να είναι τρείς και συγκεκριμένα
1)ο όμιλος Αλαφούζου,
2)ο όμιλος Μαρινάκη,
3)ο όμιλος Σαββίδη από κοινού με τον όμιλο Φιλιππάκη και
Ο όμιλος Αλαφούζου μπαίνει στο παιγνίδι πρώτον για να ισχυροποιήσει τη θέση του στα πιεστήρια και δεύτερον να αποκτήσει ικανοποιητική παρουσία στον οικονομικό τύπο όπου υστερεί καθώς η προσπάθεια εισόδου του στην ηλεκτρονική οικονομική ενημέρωση δεν έχει στεφθεί από επιτυχία.
Ο όμιλος Μαρινάκη φαίνεται να ενδιαφέρεται να ισχυροποιήσει την παρουσία στην οικονομική ενημέρωση και ταυτόχρονα να δημιουργήσει προβλήματα στον όμιλο Φιλιππάκη ο οποίος τυπώνεται στα πιεστήρια της Ναυτεμπορικής.
Οι σύμμαχοι πλέον Φιλιππάκης και Σαββίδης φαίνεται ότι πέραν της απόκτησης ρόλου στο οικονομικό δημοσιογραφικό γίγνεσθαι φαίνεται ότι επιχειρούν να συγκροτήσουν έναν καθετοποιημένο μιντιακό όμιλο και με δικό τους πιεστήριο.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι πωλείται ξεχωριστά η θυγατρική PESTAOLA MEDIA η οποία έχει τζίρο όλο κι όλο τα τελευταία δύο χρόνια λιγότερα από 4.000 ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 56.000 ευρώ !!!

Η διαδικασία


Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη σφραγισμένη δεσμευτική προσφορά μέχρι την 04.03.2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα11:00 ενώπιον της ειδικής διαχειρίστριας.
Κάθε δεσμευτική προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται επί ποινή ακυρότητάς της, από Εγγυητική Επιστολή ισόποση (τουλάχιστον) με το προσφερόμενο τίμημα, νομίμως λειτουργούντος:
α) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος, στην Ελλάδα ή,
β) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος, σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή,
γ) πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος με έδρα σε χώρα μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (O.E.C.D), ισχύος μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης.
Σημειώνεται ότι όπου για την έκδοση εγγυητικής επιστολής (ιδίως από πιστωτικό ή χρηματοδοτικό ίδρυμα σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή με έδρα σε χώρα μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) απαιτείται ο καθορισμός της διάρκειας ισχύος της, θα πρέπει να υπάρχει σχετική μνεία στο σώμα αυτής, ότι ισχύει μέχρι 31.12.2021.
Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την ειδική διαχειρίστρια, την 04.03.2021 μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των προσφορών.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τους όρους για το διαγωνισμό για την πώληση της Ναυτεμπορικής

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης