Τελευταία Νέα
Διεθνή

Süddeutsche Zeitung: Διαλλακτικότερη η Τουρκία ρίχνει τους τόνους, για να επαναπροσεγγίσει την ΕΕ

Süddeutsche Zeitung: Διαλλακτικότερη η Τουρκία ρίχνει τους τόνους, για να επαναπροσεγγίσει την ΕΕ
H Süddeutsche Zeitung γράφει για τις προσπάθειες της Τουρκίας να επαναπροσεγγίσει την ΕΕ
Σχετικά Άρθρα
Στις προσπάθειες της Τουρκίας να επαναπροσεγγίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρεται σε σχετικό της άρθρο η Süddeutsche Zeitung όπου γράφει πως, «Οι ισχυρότεροι επικριτές της Τουρκίας βρίσκονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, γι 'αυτό και ο Cavusoglu επιδιώκει τον διάλογο εδώ».
Ο Sergei Lagodinski από τους Πρασίνους μετά τη συνομιλία μαζί του ανέφερε όσα εξέθεσε στον Cavusoglu ως προϋπόθεση των Ευρωβουλευτών για παραχωρήσεις εκ μέρους της ΕΕ: ​​"Χρειαζόμαστε πρόοδο για την επίλυση των διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο και ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου".
Την Παρασκευή, ο Cavusoglu θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, τον οποίο έχει προσκαλέσει ο Erdogan όπως και την πρόεδρο της Κομισιόν Von der Leyen στην Τουρκία.
Η επίσκεψη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, αλλά ουσιαστικές δεσμεύσεις αποτελούν προϋπόθεση για κάτι τέτοιο.
Επιπλέον, ο Cavusoglu θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει έναν μηχανισμό ώστε να μην υπάρξουν στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας στη Μεσόγειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης