Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (Γερμανός υπουργός Υγείας): Η πανδημία θα διαρκέσει αρκετά ακόμη – Εμβολιάστηκε το 1,5% του πληθυσμού

Spahn (Γερμανός υπουργός Υγείας): Η πανδημία θα διαρκέσει αρκετά ακόμη – Εμβολιάστηκε το 1,5% του πληθυσμού
«Η πανδημία θα διαρκέσει αρκετά ακόμη»

Η πανδημία θα διαρκέσει για πολύ ακόμη, διαμήνυσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Jens Spahn και οι επιστήμονες που συμμετείχαν σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, προκειμένου να ενημερώσουν για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία.
Ενθαρρυντικό, χαρακτήρισε ο κ. Spahn, το γεγονός ότι μειώνονται οι αριθμοί νέων κρουσμάτων.
Παρ' όλα αυτά όμως εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.
Υπουργός Υγείας και επιστήμονες προειδοποίησαν για τον κίνδυνο μιας ραγδαίας διάδοσης των νέων στελεχών του κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν πρώτα στη Μ. Βρετανία και τη Ν. Αφρική.
Για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να παραμείνουν οι περιορισμοί σε ισχύ, μια πρόωρη χαλάρωση εγκυμονεί τον κίνδυνο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας πριν ξεπεραστεί το δεύτερο, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής.
Ο υπουργός Υγείας, πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το καλοκαίρι η Γερμανία θα διαθέτει τις ποσότητες του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που είναι αναγκαίες για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων της χώρας.
Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί το 60% των ηλικιωμένων σε γηροκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα και συνολικά το 1,5% του πληθυσμού.
Η αναμενόμενη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca στα μέσα Φεβρουαρίου και στην πορεία του χρόνου και εμβολίων άλλων εταιρειών, θα βελτιώσουν την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης