Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινό ταξίδι στις ΗΠΑ σχεδιάζουν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Γαλλίας

Κοινό ταξίδι στις ΗΠΑ σχεδιάζουν οι ΥΠΕΞ Γερμανίας και Γαλλίας
Δηλώσεις του Γερμανού συντονιστή των διατλαντικών σχέσεων Peter Beyer για τη νέα σελίδα στις διατλαντικές σχέσεις
Σχετικά Άρθρα

Oι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας Yves Le Drian και Heiko Heiko Maas αντίστοιχα σχεδιάζουν κοινό ταξίδι στην Ουάσιγκτον σύμφωνα με τον Διατλαντικό Συντονιστή της γερμανικής κυβέρνησης Peter Beyer, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2021.
«Είναι σημαντικό να αναλάβει η Ευρώπη μεγαλύτερες ευθύνες.
Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην παλιά νοσταλγία της διατλαντικής σχέσης.
Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αναζητήσουν νέα κοινά σημεία.
Πρέπει να οικοδομήσουμε τη νέα Δύση», δήλωσε ο Διατλαντικός Συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης Peter Beyer στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

Η εποχή Trump

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπό τον Trump ήταν πολύ επιζήμια για τις διατλαντικές σχέσεις.
Τώρα μπορούμε να αναπνεύσουμε.
Μετά την ορκωμοσία του Joe Biden, πολλοί παλιοί γνωστοί από τις κυβερνήσεις Obama και Clinton εμφανίστηκαν ξανά, και ο Biden τους φέρνει τώρα στο γραφείο του.
Έτσι, μπορούμε να βασιστούμε σε αυτούς τους παλαιούς, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στην αποκατάσταση της διατλαντικής σχέσης».

Για το ΝΑΤΟ

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός συνέχισε λέγοντας ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει απλώς να βάλει τα χέρια της στη μέση και να περιμένει.
Η περαιτέρω εξέλιξη του ΝΑΤΟ παραμένει ένα σημαντικό και μεγάλο έργο.
Η Ευρώπη, βέβαια, δεν συμφωνεί πάντοτε, αλλά η Γερμανία και η Γαλλία θα επιδιώξουν την συνεργασία με τις ΗΠΑ και σχεδιάζουν ένα κοινό ταξίδι των υπουργών τους των Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον.
Για τη Γερμανία είναι επίσης σημαντικό να δοθεί στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ μια πολύ σαφής δέσμευση για τον στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης