Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoJ (Ιαπωνία): Σταθερή η νομισματική πολιτική, αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για την οικονομία

BoJ (Ιαπωνία): Σταθερή η νομισματική πολιτική, αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για την οικονομία
Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε σταθερή τη νομισματική της πολιτική

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε σταθερή τη νομισματική της πολιτική και αναθεώρησε προς τα άνω τις οικονομικές εκτιμήσεις για την επόμενη χρήση, σηματοδοτώντας ότι έχει δώσει αρκετή στήριξη για την ώρα, για να μετριάσει το πλήγμα από την πανδημία.

Κλιμάκωση του ρίσκου

Αλλά η κεντρική τράπεζα προειδοποίησε για κλιμάκωση του ρίσκου στις οικονομικές προοπτικές, καθώς τα νέα μέτρα κατάστασης έκτακτης ανάγκης που τέθηκαν σε ισχύ αυτόν τον μήνα, έπληξαν την κατανάλωση και απείλησαν να εκτροχιάσουν μια εύθραυστη ανάκαμψη.
"Οι προβλέψεις μας θα μπορούσαν να αλλάξουν, ανάλογα με τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία και το πώς επηρεάζουν τις εγχώριες και εξωτερικές οικονομίες.
Η αβεβαιότητα είναι επομένως εξαιρετικά υψηλή”, ανέφερε η BoJ σε τριμηνιαία έκθεση για τις προοπτικές της οικονομίας.
Όπως αναμενόταν ευρέως, η BoJ διατήρησε τους στόχους για τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο -0,1% και κοντά στο 0% για τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων.

Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη

Στις τριμηνιαίες της προβλέψεις, η BoJ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην επόμενη χρήση, στο 3,9% από το 3,6% που κατέγραψε πριν από τρεις μήνες, βασισμένη στις ελπίδες ότι οι μεγάλες δαπάνες της κυβέρνησης θέα μειώσουν το πλήγμα από την πανδημία.
Αναβάθμισε επίσης τις εκτιμήσεις για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες, ενώ προβλέπει ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν ευρέως χάρη στην ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό.
Ωστόσο ήταν απαισιόδοξη για την κατανάλωση, προειδοποιώντας ότι οι δαπάνες για υπηρεσίες θα παραμείνουν υπό πίεση και θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις αποπληθωριστικές πιέσεις,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης