Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από το Συμβούλιο πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία μετά τη φυλάκιση Navalny

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από το Συμβούλιο πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία μετά τη φυλάκιση Navalny
Οι ευρωβουλευτές προτρέπουν το Συμβούλιο να θεσπίσει κυρώσεις εναντίον μιας ευρείας ομάδας Ρώσων ολιγαρχών και παραγόντων
Σχετικά Άρθρα
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί με ψήφισμά του να ενισχυθούν σημαντικά τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ έναντι της Ρωσίας, μεταξύ άλλων με την επιβολή κυρώσεων στα άτομα και τις νομικές οντότητες που εμπλέκονται στην απόφαση σύλληψης και φυλάκισης του Alexei Navalny.
Οι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚ, προτρέπουν ακόμη το Συμβούλιο να θεσπίσει κυρώσεις εναντίον Ρώσων ολιγαρχών που συνδέονται με το καθεστώς και εναντίον μελών του στενού περιβάλλοντος του προέδρου Putin, καθώς και εναντίον προπαγανδιστών των μέσων ενημέρωσης που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαύουν της ελευθερίας μετακίνησης προς τα κράτη μέλη.
Προτείνουν επίσης τη λήψη πρόσθετων στοχευμένων περιοριστικών μέτρων στο πλαίσιο του παγκόσμιου καθεστώτος κυρώσεων της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν επανεξέταση της συνεργασίας ΕΕ - Ρωσίας

Μετά από χρόνια επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία, οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι είναι σημαντικό να επανεξεταστεί με κριτικό πνεύμα η συνεργασία της με την ΕΕ σε διάφορους τομείς εξωτερικής πολιτικής και σε έργα όπως ο αμφιλεγόμενος αγωγός Nord Stream 2 και καλούν την ΕΕ να σταματήσει αμέσως την κατασκευή του.
Υπογραμμίζουν επίσης ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει πλέον να αποτελεί φιλόξενο τόπο για ρωσικά κεφάλαια ασαφούς προέλευσης.
Με το βλέμμα στραμμένο στην νέα κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον, το Κοινοβούλιο τονίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την παρούσα δυναμική για να ενισχύσει τη διατλαντική ενότητα για την προστασία της δημοκρατίας και των θεμελιωδών αξιών έναντι απολυταρχικών καθεστώτων.
Tέλος, το ψήφισμα απαιτεί την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Alexei Navalny και όλων των άλλων προσώπων που κρατούνται σε σχέση με την επιστροφή του στη Ρωσία, είτε πρόκειται για δημοσιογράφους, συνεργάτες του ή πολίτες που εξέφρασαν την υποστήριξή τους.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 581 ψήφους υπέρ, 50 κατά και 44 αποχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης