Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Διάβημα στην Άγκυρα για τις υπερπτήσεις - Επικοινωνία Δένδια με Maas

tags :
Διάβημα στην Άγκυρα για τις υπερπτήσεις - Επικοινωνία Δένδια με Maas
Εντός της ημέρας, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογο του
Σχετικά Άρθρα
Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τις υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά χθες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως τόνισε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου τέτοιου είδους ενέργειες δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση και στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος.
Ομοίως, επανέλαβε, πραγματοποιήθηκε διάβημα και για την επακούμβιση του σκάφους του Λιμενικού κοντά στα Ίμια.
Εξάλλου, εντός της ημέρας αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του Νίκου Δένδια με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Heiko Maas, έπειτα από αίτημα του δεύτερου για να τον ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησή που είχε πριν τρεις μέρες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Υπενθυμίζεται ότι ο Cavusoglu απείλησε ευθέως την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων του με τον Maas.
«Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις προβοκάτσιες της, κάνει βήματα που παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών, κάνει συνέχεια στρατιωτικές ασκήσεις, ανακοινώνει NAVTEX χωρίς να κάνει εκεί οτιδήποτε.
Είδαμε και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου.
Εμείς ξέρουμε το σκοπό αυτών των κινήσεων.
Θέλουν να προβοκάρουν την Τουρκία, να κάνουμε παρόμοια βήματα και θα πουν στην Ευρώπη "δείτε η Τουρκία συνεχίζει τα αρνητικά της βήματα" και θα ζητήσουν κυρώσεις» είχε αναφέρει ο Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης