Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ και ΟΗΕ χαιρετίζουν την επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

ΕΕ και ΟΗΕ χαιρετίζουν την επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα
Η επανένταξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού ήταν από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Biden
Σχετικά Άρθρα

Την επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής – ένα από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Biden με την ανάληψη των καθηκόντων του – χαιρέτισαν ΕΕ και ΟΗΕ.
Σε ανακοίνωση της η ΕΕ καλωσορίζει την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να κινήσει τη διαδικασία επανένταξης της χώρας του στη Συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.
Υπενθυμίζεται πως ο Donald Trump είχε αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία τον Νοέμβριο του 2020.

Χαιρετίζει και ο ΟΗΕ

Την απόφαση αυτή του Biden χαιρέτισε και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres.
«Μετά την περυσινή Σύνοδο για τη Φιλοδοξία για το Κλίμα, οι χώρες που παράγουν σχεδόν τις μισές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεσμεύτηκαν να γίνουν κλιματικώς ουδέτερες.
H σημερινή δέσμευση από πλευράς του προέδρου Biden αυξάνει το ποσοστό αυτό στα δύο τρίτα.
Όμως εξαντλείται ο χρόνος για να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη, να μην αυξηθεί πάνω από 1,5° Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, όπως προβλέπει η συμφωνία.
Προσβλέπουμε στον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ για την επιτάχυνση των παγκόσμιων προσπαθειών προς την κλιματική ουδετερότητα» υποστήριξε ο Guterres, ο οποίος δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με τον πρόεδρο των ΗΠΑγια να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση, η οποία όπως είπε, «χειροτερεύει».

Η απόφαση του Biden

Ο Joe Biden υπέγραψε το σχετικό διάταγμα, το οποίο προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας για την επανένταξη της χώρας στη Συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, αναιρώντας μια από τις πιο εμβληματικές ενέργειες του Trump.
Ο Trump όχι μόνο είχε αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία αλλά η απόφαση του είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά η συμβολή των ΗΠΑ στο ταμείο που συνδράμει φτωχότερα κράτη να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.
«Θα δώσουμε μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής όπως ποτέ μέχρι τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης