Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η HSBC κλείνει 82 υποκαταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο

tags :
Η HSBC κλείνει 82 υποκαταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το κλείσιμο 82 υποκαταστημάτων της στη Βρετανία εντός του 2021 ανακοίνωσε η HSBC

Το κλείσιμο 82 υποκαταστημάτων της στη Βρετανία εντός του 2021 ανακοίνωσε η τράπεζα HSBC, εξαιτίας της μείωσης που καταγράφεται στην κίνηση του δικτύου λιανικής τραπεζικής και της παράλληλης αύξησης των ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών.
Όπως ανέφερε η βρετανική τράπεζα το δίκτυο των καταστημάτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τα λουκέτα θα αριθμεί 511 σημεία εξυπηρέτησης, ενώ πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας των υπολοίπων υποκαταστημάτων της, τα οποία θα παρέχουν πλέον μικρότερη γκάμα υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, κάποια υποκαταστήματα θα σταματήσουν να παρέχουν πλέον υπηρεσίες ταμείου.
Ο εκπρόσωπος της HSBC σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι της τράπεζας που επηρεάζονται από την απόφαση αυτή θα ανακατανεμηθούν σε κοντινά καταστήματα, όπου αυτό είναι δυνατόν.
Η κίνηση της HSBC εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της τράπεζας να περιορίσει τα κόστη της, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει την οικονομική της κατάσταση, όπως και άλλων τραπεζών, ενώ έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των πελατών της στις ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες.
Στο πλαίσιο αυτό, η HSBC αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει ήδη να δοκιμάζει διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας του δικτύου καταστημάτων της, ενώ πρόσθεσε ότι τα υποκαταστήματα που θα συνεχίσουν να παρέχουν όλη την γκάμα των υπηρεσιών της θα είναι αυτά που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Η HSBC δήλωσε ότι είχε αρχίσει να δοκιμάζει διάφορες μορφές υποκαταστήματος και αποφάσισε να παράσχει λιγότερα υποκαταστήματα πλήρους εξυπηρέτησης επικεντρωμένα σε μεγάλες πόλεις, με άλλα να παρέχουν μετρητά ή τεχνολογία αυτοεξυπηρέτησης.
Η τράπεζα ανέφερε επίσης ότι αργότερα μέσα στο έτος θα κάνουν την εμφάνισή τους pop-up κινητά καταστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης