Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Conte - Θα αντέξει η κυβέρνηση μειοψηφίας την κρίσιμη φάση;

DW: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Conte - Θα αντέξει η κυβέρνηση μειοψηφίας την κρίσιμη φάση;
O ιταλικός Τύπος αναφέρεται στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, από εδώ και στο εξής η κυβερνητική συμμαχία Πέντε Αστέρων, της κεντροαριστεράς και της Ιταλικής Αριστεράς.
Σχετικά Άρθρα
Σύσσωμος ο ιταλικός Τύπος σήμερα 20 Ιανουαρίου αναφέρεται στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, από εδώ και στο εξής η κυβερνητική συμμαχία Πέντε Αστέρων, της κεντροαριστεράς και της Ιταλικής Αριστεράς.
Ο Matteo Renzi, με το κόμμα του «Ζωντανή Ιταλία» αποχώρησε από την κυβέρνηση, οι δυο υπουργοί του παραιτήθηκαν και προκλήθηκε κρίση.
Τώρα, όμως, οι 16 γερουσιαστές του (οι οποίοι χθες, τελικά, επέλεξαν την αποχή) θα είναι και πάλι αναγκαίοι, για την έγκριση των κυριότερων νόμων.

Αυτό όμως σημαίνει συνεχή διαπραγμάτευση με ένα κόμμα που βρίσκεται, πλέον, στην αντιπολίτευση.
Η και, παράλληλα, με την Φόρτσα Ιτάλια του Silvio Berlusconi, η οποία αποτελεί το μετριοπαθέστερο κομμάτι της κεντροδεξιάς και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προστρέξει την κυβέρνηση.

Εγγυήσεις σταθερότητας ζητά ο ΠτΔ

Ο Conte πρόκειται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων που τον στηρίζουν, αλλά θα πρέπει να έχει και αναλυτική συνομιλία και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Sergio Matarella ο οποίος ζητά, πρώτα και πάνω απ΄όλα, εγγυήσεις σταθερότητας.
Παράλληλα, τα δυο υπουργεία (γεωργίας και ισότητας) που πρώτα ανήκαν σε στελέχη του Renzi, αναμένεται να δοθούν σε νέους, «πρόθυμους» γερουσιαστές οι οποίοι στήριξαν την κυβέρνηση. Ένα «δούναι και λαβείν» που καυτηριάζεται από πολλούς αναλυτές.
Το ερώτημα, βέβαια, είναι πόσο μπορεί να αντέξει, μια κυβέρνηση μειοψηφίας σε μια τόσο κρίσιμη φάση, η οποία απαιτεί συγκεκριμένες και γρήγορες κινήσεις, ιδίως στον τομέα της οικονομίας.
Όσο για την συντηρητική αντιπολίτευση, τέλος, με επικεφαλής τον Matteo Salvini ετοιμάζεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκήρυξη πρόωρων εκλογών ή παραίτηση του Conte με ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στην κεντροδεξιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης