Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δημοκρατικοί συμφωνούν με τον Trump για την Κίνα – Οι τρανσέξουαλ στο στρατό και οι μετανάστες ελευθέρας

Οι δημοκρατικοί συμφωνούν με τον Trump για την Κίνα – Οι τρανσέξουαλ στο στρατό και οι μετανάστες ελευθέρας
Οι δημοκρατικοί συμφωνούν με την πολιτική Trump απέναντι στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα

H έλευση των δημοκρατικών στις ΗΠΑ – καθώς στις 20 Ιανουαρίου 2021 – είναι προκαθορισμένη η ορκωμοσία Biden… σε κάποιους τομείς δεν φέρνει μεγάλες αλλαγές… αλλά σίγουρα κάπου αλλού οι μεταρρυθμίσεις… μπορεί να απορυθμίσουν το σύστημα.

Ο Trump έχει δίκιο για την αυστηρή προσέγγιση της Κίνας

Ο νέος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken δήλωσε στις 19 Ιανουαρίου 2021.
«O Trump είχε δίκιο στην πιο αυστηρή προσέγγιση της Κίνας.
Διαφωνώ πάρα πολύ με τον τρόπο με τον οποίο το έκανε σε αρκετούς τομείς, αλλά η βασική αρχή ήταν η σωστή», δήλωσε ο Blinken σε ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
«Και πιστεύω ότι αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο για την εξωτερική μας πολιτική» είπε ο Blinken, ο οποίος σε αυτή την επιτροπή επιτέθηκε στην Τουρκία τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να προμηθεύεται S400 από την Ρωσία που είναι ενάντια στο ΝΑΤΟ.
«Αν κάνουμε πίσω, αυτό δίνει στην Κίνα ένα ελεύθερο πεδίο», είπε, αναφερόμενος στο καθεστώς της Κίνας.
Η κυβέρνηση Trump ακολούθησε άλλη στρατηγική απέναντι στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Κ.Κ.Κ.) σε μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων ασφαλείας που θέτει η κινεζική τεχνολογία, των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κλοπής της αμερικανικής τεχνολογίας.
Ο Blinken είπε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι το καθεστώς «αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση οποιουδήποτε έθνους-κράτους για τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, πρέπει να αντιμετωπίσουν το καθεστώς από μια «θέση ισχύος» μέσω της συνεργασίας τους με τους συμμάχους τους, καθώς και με τη συμμετοχή και κορυφαίων διεθνών θεσμών, αντί να αφήσουν το καθεστώς να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή σε αυτούς.
«Οι ΗΠΑ είναι ισχυρότερες όταν αναγνωρίζουμε τις αποτυχίες διεθνών θεσμών όπως ο ΟΗΕ και προσπαθούμε να τις διορθώσουμε.
Ο Blinken είπε ότι συμφωνεί με τον Trump ότι το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας παραπλάνησε τον κόσμο σχετικά με το ξέσπασμα του κορωνοιού. «Δεν παρείχαν διαφάνεια. Δεν μοιράστηκαν πληροφορίες. Δεν έδωσαν πρόσβαση όταν είχε μεγαλύτερη σημασία στις πρώτες μέρες αυτού του ιού»…

Οι Τρανσέξουαλ στον στρατό… επισήμως

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ στρατηγός Lloyd Austin, δεσμεύθηκε να υποστηρίξει την άρση των περιορισμών στην ικανότητα των Αμερικανών να υπηρετούν ανοιχτά στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ανεξαρτήτως των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.
Κατά τη διάρκεια ακρόασης υποστήριξε το σχέδιο του Biden να ανατρέψει τις πολιτικές της εποχής του Trump, οι οποίες δεν επέτρεπαν π.χ. σε τρανσέξουαλ να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό.
«Πιστεύω πραγματικά… ότι αν είστε σε φόρμα και είστε ικανοί να υπηρετήσετε και μπορείτε να διατηρήσετε τους κανόνες, θα πρέπει να σας επιτραπεί να υπηρετήσετε».
Προφανώς και οι τρανσέξουαλ θα μπορούν να υπηρετούν ανοιχτά. Εκτιμάται ότι 14.700 στρατιώτες αναγνωρίζονται ως τρανσέξουαλ, αλλά δεν αναζητούν όλοι θεραπεία.
Το Πεντάγωνο αναφέρει ότι έχει δαπανήσει περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια για τη φροντίδα των τρανσέξουαλ από το 2016.
Ο ετήσιος προϋπολογισμός για την υγειονομική περίθαλψη του στρατού υπερβαίνει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Biden έχει επίσης δεσμευτεί να διευρύνει την προστασία των τρανσέξουαλ και για τους μαθητές, επιτρέποντάς τους να χρησιμοποιούν το μπάνιο της επιλογής τους….

Οι μετανάστες θα έχουν το ελευθέρας

Το σχέδιο του εκλεγμένου Προέδρου Biden να επιτρέψει την υπηκοότητα σε εκατομμύρια παράνομους μετανάστες θα "υπονομεύσει το κράτος δικαίου", ενώ δεν θα αντιμετώπιζε προβλήματα με το σύστημα ασύλου.
O Biden θα παρουσιάσει ένα νομοσχέδιο την 1η Ημέρα για την παροχή υπηκοότητας σε 11 εκατομμύρια λαθρομετανάστες.
Η πρότασή του θα υπονομεύσει το κράτος δικαίου, θα υπονομεύσει την ασφάλεια των συνόρων των ΗΠΑ και θα αποδομήσει την πολιτική ασύλου αναφέρουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης