Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη +1,2% για το πετρέλαιο στα 52,98 δολ/βαρέλι - Το brend στα 55,84 δολάρια/βαρέλι

Κέρδη +1,2% για το πετρέλαιο στα 52,98 δολ/βαρέλι - Το brend στα 55,84 δολάρια/βαρέλι
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα 19/1 το αργό, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο αισιόδοξοι ότι το Κογκρέσο θα περάσει τις επόμενες εβδομάδες ένα νέο πακέτο τόνωσης

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα 19/1 το αργό, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο αισιόδοξοι ότι το Κογκρέσο θα περάσει τις επόμενες εβδομάδες ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, δίνοντας ώθηση και στη ζήτηση για πετρέλαιο.
Η J. Yellen, η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου J. Biden, μιλώντας σήμερα σε επιτροπή της Γερουσίας, επανέλαβε την έκκληση της για γενναία δράση από το Κογκρέσο προκειμένου να ενισχυθεί η αμερικανική οικονομία εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος J. Biden έχει ήδη παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων συνολικής αξίας 1,9 δισ. δολ. ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Με τα δύο σώματα του Κογκρέσου να ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το πακέτο θα ψηφιστεί μέσα στις πρώτες εβδομάδες της προεδρίας Biden.
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου – το οποίο λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών αύριο σημείωσε άνοδο +1,2% και έκλεισε στα 52,98 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το brend σημείωσε άνοδο +1,99% στα 55,84 δολάρια/βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης