Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βιογραφία K.Harris: Όσα την χωρίζουν από τον Obama και όσα την συνδέουν με τον Trump

Βιογραφία K.Harris: Όσα την χωρίζουν από τον Obama και όσα την συνδέουν με τον Trump
Η Kamala Harris είναι σαν τη θεά Κάλι, κόβει το ένα ή το άλλο κεφάλι, γράφει ο βιογράφος της
Σχετικά Άρθρα

Λίγο πριν η Kamala Harris ορκιστεί ως η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έρχεται η βιογραφία της να μας την συστήσει καλύτερα: «Κamala Harris: Μια βιογραφία», τιτλοφορείται και ο συγγραφέας Dan Moren γράφει για όλα όσα την χαρακτηρίζουν, για όσα τη χωρίζουν από τον Ομπάμα και για όσα τη συνδέουν με τον Trump.
Το βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει από τον οίκο Heyne στις 25 Ιανουαρίου, περιγράφει ολόκληρη την καριέρα της Harris χρονολογικά και περιεκτικά: από την περίοδο των φοιτητικών της χρόνων στη Νομική και μετά την πορεία προς τη γενική εισαγγελία στην Καλιφόρνια, τη Γερουσία και την υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών πριν γίνει αντιπρόεδρος.

Σκληρή και γοητευτική

Η Harris «μπορεί να είναι σκληρή και την ίδια στιγμή απίστευτα γοητευτική, ανθρώπινη, αστεία.
Εδωσε νέα πνοή στη Γερουσία – και όχι μόνο λόγω της στάσης της στην εξέταση του ομοσπονδιακού δικαστή Brett Kavanaugh.
Μοιράζει συνταγές.
Φορά σταράκια.
Προσκαλεί γερουσιαστές να δειπνήσουν μαζί της σε κλειστό κύκλο.
Εχει μια ενδιαφέρουσα οικογένεια.
Αγαπά το μπάσκετ», γράφει ο Moren.

Κόβει το ένα ή το άλλο κεφάλι

Η Harris έμαθε να «κόβει το ένα ή το άλλο κεφάλι, για να το θέσουμε υπό τους όρους της θεάς Κάλι», τονίζει αναφερόμενος σε μια συνέντευξή της στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το Γραφείο του Εισαγγελέα στο Σαν Φρανσίσκο, όταν είχε εκφράσει τον θαυμασμό της για τη θεά Κάλι, η οποία μάχεται για τους αθώους, καταστρέφει το κακό και αναπαρίσταται να κρατά το κομμένο κεφάλι ενός δαίμονα.
Η Harris είναι μια «θηλυκή Obama» – αλλά «αυτή η σύγκριση είναι μόνο επιφανειακά σωστή», δήλωσε ο ίδιος ο συγγραφέας στο Spiegel.
«Και οι δύο είναι μαύροι, αλλά ο Ομπάμα είναι πιο διανοούμενος.
Η Kamala είναι εισαγγελέας και ως εισαγγελέας πρέπει να είναι κανείς πολύ πιο σκληρός». Και είναι σκληρή και γοητευτική.
«Βρέθηκε συχνά στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή», συνεχίζει ο Moren, υποστηρίζοντας ότι έχει κάτι κοινό με τον Trump: «ήταν μία από τους λίγους Δημοκρατικούς που – συνειδητά ή ασυνείδητα – υιοθέτησαν τη στρατηγική του Trump», γράφει.
«Επιδίωκε την αναγνώριση… έψαχνε μία μεγάλη σκηνή για να διαδώσει το μήνυμά της και να αλλάξει το μέχρι τότε κυρίαρχο αφήγημα… όπως και ο Trump».

Κεραυνοβόλος έρωτας σε ραντεβού στα τυφλά

Όσο για τον αγαπημένο της σύζυγο και πρώτο Δεύτερο Κύριο;
Ο 56χρονος Καλιφορνέζος Doug Emhoff εκτός από σύζυγος της Kamala, είναι διακεκριμένος δικηγόρος, φανατικός παίκτης του γκολφ, χαμηλού προφίλ που στέκεται στο πλευρό της συζύγου του από την πρώτη στιγμή της προεκλογικής της εκστρατείας.
Emhoff και Harris ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα το 2013, όταν συναντήθηκαν σε ένα ραντεβού στα τυφλά, που τους είχε κανονίσει η φίλη της αντιπροέδρου, Chrisette Hudlin.
Παντρεύτηκαν το 2014 και η Kamala έγινε η καλύτερη μητριά όπως υποστηρίζουν, για τον 26χρονο Cole και την 21χρονη Ella, παιδιά του Emhoff από τον πρώτο του γάμο με την χολιγουντιανή παραγωγό, Kirstin Emhoff .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης