Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Ελλάδα άντλησε 2 δισ. μέσω επανέκδοσης 30ετούς ομολόγου με 1,5% - Swap μεταξύ Εθνικής και Πειραιώς

Η Ελλάδα άντλησε 2 δισ. μέσω επανέκδοσης 30ετούς ομολόγου με 1,5% - Swap μεταξύ Εθνικής και Πειραιώς
Η Ελλάδα άντλησε 2 δισ. ευρώ μέσω της επανέκδοσης 30ετούς ομολόγου μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με βασικούς διαπραγματευτές δύο ελληνικές τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα άντλησε 2 δισ. ευρώ μέσω της επανέκδοσης 30ετούς ομολόγου μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με βασικούς διαπραγματευτές δύο ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στην πρώτη έξοδό της στις αγορές για το 2021, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχαν στη έκδοση.
Ο ΟΔΔΗΧ εξέδωσε το ομόλογο 30 ετών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, το 2020.
Η ημέρα του διακανονισμού είναι η 20ή Ιανουαρίου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε αργά τη Δευτέρα 18/1 στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Η απόδοση κυμαίνεται στο 1,5%, σύμφωνα με τις πηγές της αγοράς.
Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να δανειστεί 8-12 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2021, καθώς επιδιώκει να διατηρήσει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές χρέους, μειώνοντας παράλληλα τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ ο οποίος ανήλθε στο 208,9% το 2020 και διατηρώντας ένα επαρκές ταμειακό απόθεμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Ανώτερος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters τον Δεκέμβριο ότι η Ελλάδα θέλει να προχωρά σε τουλάχιστον μια έξοδο στις αγορές κάθε τρίμηνο για τους επόμενους 15 μήνες.

Capture.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης