Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Πιθανό ένα νέο lockdown εάν έχουμε αύξηση κρουσμάτων

Βορίδης: Πιθανό ένα νέο lockdown εάν έχουμε αύξηση κρουσμάτων
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση του επί 2… ανέφερε ο κ.Βορίδης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εάν υπάρξει νέα αύξηση κρουσμάτων, τότε είναι πιθανό να υπάρξει και ένα νέο lockdown διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο κ.Βορίδης έκανε λόγο για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος που λαμβάνει υπόψη της τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων.
«Ακούμε με προσοχή και τους ειδικούς και τις επαγγελματικές τάξεις...
Ανάμεσα σε δύο ακραίες τάσεις του απόλυτου καθολικού lockdown που θυμίζει το πρώτο, με τεράστιες επιπτώσεις, και στην άλλη του «κάντε ό,τι θέλετε απλώς τηρήστε τα μετρά προστασίας», εμείς προσπαθούμε κάθε φόρα να εφαρμόζουμε ένα μείγμα μέτρων.
Καταλαβαίνουμε παρά πολύ την επιδημιολογική πίεση, κι αυτό δημιουργεί και πολύ μεγάλη δημοσιονομική πίεση συν το μεγάλο κόστος για την υποστήριξη των κλεισμένων δραστηριοτήτων» υποστήριξε ο κ.Βορίδης, ο οποίος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει «αντιπολίτευση του επί 2».
«Δίνουμε 300 εκατ. ευρώ, «δώστε 600 εκατ. ευρώ».
Προσλαμβάνουμε 7.000, «προσλάβετε 14.000».
Δίνουμε 1 δισεκατομμύριο στο ΕΣΥ, «δώστε 2 δις.» ανέφερε ο κ.Βορίδης.

Νέος εκλογικός νόμος στους ΟΤΑ εντός Φεβρουαρίου

Για το νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση ανέφερε ότι «είμαστε αρκετά έτοιμοι να φέρουμε προς ψήφιση τον νέο εκλογικό νόμο εντός Φεβρουαρίου».
«Πρέπει να επαναφέρουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα επιτρέπει την κυβερνησιμότητα στους δήμους χωρίς να υπάρχουν όλες αυτές οι συναλλαγές τις οποίες σήμερα οι δήμαρχοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, στις οποίες θα μου επιτρέψετε να σας πως μπορεί να εμφιλοχωρούν και πρακτικές που πρέπει να είναι απολύτως απευκταίες» είπε ο κ.Βορίδης.
Όπως ανέφερε, «πλαφόν θα μπει» χωρίς ωστόσο να διευκρνίσει το ποσοστό.
Ερωτηθείς για το σενάριο εκλογών ο κ.Βορίδης σχολίασε ότι «ο μηχανισμός πάντα είναι σε ετοιμότητα, υπό μία έννοια, δεν υπάρχει κάτι εξαιρετικό, αυτό που μας ενδιαφέρει από πλευράς εκλογών είναι η εκτέλεση των υποχρεώσεων που πηγάζουν από τον εκλογικό νόμο που ψήφισε η Βουλή για την ψήφο των αποδήμων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης