Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παναγιώτης Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Η Πελοπόννησος ως Περιφέρεια έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες σε επίπεδο χώρας

tags :
Παναγιώτης Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Η Πελοπόννησος ως Περιφέρεια έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες σε επίπεδο χώρας
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητες τις οποίες έχει
Για τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της Πελοποννήσου, καθώς και για το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει η Περιφέρεια για το 2021 μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητες τις οποίες έχει. Είναι η Περιφέρεια με τις μεγαλύτερες δυνατότητες σε επίπεδο χώρας και είναι πράγματι πάρα πολύ πίσω και γι’ αυτό ευθυνόμαστε εμείς, όσοι διαχρονικά, εννοώ τα τελευταία 30-40 χρόνια έχουμε εκπροσωπήσει αυτόν τον τόπο. Μετά από 5 ΕΣΠΑ δεν έχουμε καν ολοκληρώσει το δικό μας δίκτυο, το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Νίκας.
«Το πρώτο για το οποίο φρόντισα είναι η οργάνωση της Περιφέρειας. Σήμερα μπορώ να σας πω με περηφάνια ότι έχουμε ενταχθεί πλήρως στο σύστημα «Ίριδα», είμαστε μια ψηφιακή περιφέρεια, έχουμε διπλογραφικό σύστημα, άρα έχουμε διαφάνεια. Προχωρώ τη διαδικασία αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Σε έναν μήνα από τώρα θα έχω συνολικά 14 οχήματα, που σημαίνει ότι ρίχνουμε το κόστος των καυσίμων και έχω και μία περιβαλλοντική πολιτική. Το τρίτο για το οποίο θέλω να σας πω, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, επειδή νοικιάζουμε και πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ συνολικά για τα ενοίκια κτιρίων κ.λπ., προχωρώ ένα πρόγραμμα κατασκευής διοικητηρίων, ανασυγκροτώ τα διοικητήρια, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και στην Καλαμάτα και στη Σπάρτη. Πάω για την κατασκευή διοικητηρίων σε Τρίπολη, Ναύπλιο και Κόρινθο», τονίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, λέγοντας πως το ζήτημα των σκουπιδιών έχει κλείσει πια, καθώς «μέχρι τις 20-25 Ιανουαρίου θα υπογράψουμε με την ΤΕΡΝΑ, έχουμε τελειώσει θεσμικά».
Αναφερόμενος στη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται πλέον η Μεγαλόπολη, με το κλείσιμο της λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογραμμίζει: «Η Μεγαλόπολη έχει τις δυνάμεις εκείνες για να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα και εδώ και στη δυτική Μακεδονία συνδέεται με την απασχόληση. Ο κόσμος απασχολείτο στη Μεγαλόπολη με την κτηνοτροφία και τη γεωργία. Στη συνέχεια με τη δημιουργία των εργοστασίων τη δεκαετία του ’70 έγιναν όλοι εργάτες ή υπάλληλοι με εισοδήματα πολύ υψηλά σε σχέση με την ανασφάλεια του αγροτικού εισοδήματος. Το να γυρίσεις όλο αυτόν τον κόσμο σε κάποιες άλλες δουλειές είναι δύσκολο και προφανώς δεν μπορούν να γυρίσουν στο παρελθόν. Επομένως χρειαζόμαστε μονάδες, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, οι επιδοτήσεις είναι πολύ υψηλές για βιολογικά προϊόντα, για κτηνοτροφικά προϊόντα, για τυροκομεία, για εργοστάσια».
«Είναι πολύ σημαντικό να τελειώσουμε με τον ήλιο και τη θάλασσα, να αρχίσουμε να μιλάμε για μονοπάτια, για περιβάλλον. Υπάρχουν 10 σημεία εδώ τα οποία θα τα αναδείξουμε. Η λίμνη Τάκα θα γίνει το κεντρικό υδατοδρόμιο στην Πελοπόννησο. Σχηματίζεται ο φάκελος για αδειοδότηση του υδατοδρομίου», καταλήγει ο Παναγιώτης Νίκας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89188

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης