Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παναγιώτης Αγγελίδης, πρόεδρος Δημωφέλειας: Με όχημα τον πολιτισμό θέλουμε να προσεγγίσουμε περισσότερους τουρίστες

tags :
Παναγιώτης Αγγελίδης, πρόεδρος Δημωφέλειας: Με όχημα τον πολιτισμό θέλουμε να προσεγγίσουμε περισσότερους τουρίστες
Τα διαδοχικά lockdowns έχουν επιφέρει ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στη ρευστότητα και στη λειτουργία εν γένει των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Για το πλήγμα που έχει δεχθεί η επιχειρηματικότητα στην Καβάλα, καθώς και για τους άξονες στους οποίους εστιάζει για το 2021 η Δημωφέλεια μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Παναγιώτης Αγγελίδης, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας (Δημωφέλεια).
«Η αγορά είναι ο μεγάλος ασθενής που μάχεται να επιβιώσει για να μην αποβιώσει. Τα διαδοχικά lockdowns έχουν επιφέρει ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στη ρευστότητα και στη λειτουργία εν γένει των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και, όπως καταλαβαίνετε, εξαρτάται από τις αντοχές και από τις άμυνες της καθεμιάς επιχείρησης, του καθενός ασθενούς, όπως το ονομάζω εγώ. Εννοώ ότι οι υγιείς επιχειρήσεις που εκσυγχρονίστηκαν και διάβασαν το μέλλον, κατανόησαν το νέο και ραγδαία εξελισσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον προφανώς θα έχουν καλύτερη τύχη από άλλες που είναι λιγότερο έτοιμες για αυτό που συντελείται αυτή τη στιγμή», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Αγγελίδης.
«Από πλευράς κυβέρνησης έχουν στηριχθεί σε ένα μεγάλο βαθμό οι επιχειρήσεις με την έννοια και των επιστρεπτέων προκαταβολών και με το σύστημα των αναστολών και με το πάγωμα των επιταγών, αλλά είναι κάποια μέτρα τα οποία είναι απλώς ασπιρίνες. Για εμένα το κύριο όλων είναι, σε μία κατάσταση ενδεχόμενων και συνεχών lockdowns και μετά από μία 10ετή μεγάλη ύφεση, επιτέλους οι τράπεζες, ο βασικός πυλώνας της ελεύθερης οικονομίας, να ανοίξουν για τις υγιείς τουλάχιστον υγιείς επιχειρήσεις», προσθέτει.
«Περίπου το 70% του τουρισμού της πόλης είναι οδικός τουρισμός, που κατά βάση είναι από τις Βαλκανικές όμορες χώρες, από Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, παλαιότερα είχαμε και από Τουρκία. Φέτος τα μηνύματα είναι πάρα πολύ άσχημα πάλι για την Τουρκία, οπότε δεν φαντάζομαι να έχουμε Τούρκους επισκέπτες. Η ιδιαιτερότητα του οδικού τουρισμού είναι η εξής: Βασικά ο οδικός τουρισμός ξεκινάει τον Ιούλιο, δηλαδή κλείνουν τα σχολεία και ξεκινάει ο οδικός τουρισμός. Οπότε, αν έχουμε μία σχετική κανονικότητα, που αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον εμβολιασμό και πώς θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε όλες τις χώρες, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε κόσμο, αλλά χωρίς κανένα προγραμματισμό. Δηλαδή δεν έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία αυτή τη στιγμή, τα ξενοδοχεία δεν έχουν κρατήσεις και οι τουρίστες του οδικού τουρισμού είναι οι τουρίστες του last minute, προγραμματίζουν τις διακοπές τους μία εβδομάδα πριν. Ως Δημωφέλεια, έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στον πολιτισμό, τον οποίο τον συνδέουμε άμεσα και με τον τουρισμό, γιατί θεωρούμε ότι η σύνδεση του πολιτισμού με την ανάπτυξη και τον τουρισμό δεν είναι απλώς μία επιλογή, αλλά είναι ανάγκη και υποχρέωση, ούτως ώστε εμείς θέλουμε να δώσουμε τα εργαλεία στην πόλη μας ώστε με όχημα τον πολιτισμό, και όχι μόνο, να προσεγγίσουμε περισσότερους τουρίστες», τονίζει ο πρόεδρος της Δημωφέλειας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89234

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης