Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Πάνω από 381.000 εμβολιασμοί σε 3 ημέρες – Αποκλιμακώνεται ο κορωνοϊός

Ινδία: Πάνω από 381.000 εμβολιασμοί σε 3 ημέρες – Αποκλιμακώνεται ο κορωνοϊός
Δύο θάνατοι εμβολιασθέντων, παρενέργειες εμφάνισαν 580 άνθρωποι
Σχετικά Άρθρα

Περισσότεροι από 381.000 εμβολιασμοί κατά της covid έχουν πραγματοποιηθεί σε διάστημα τριών ημερών στην Ινδία, όπου η επιδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να αποκλιμακώνεται.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από τους περισσότερους από 381.000 εμβολιασμούς, έχουν καταγραφεί παρενέργειες σε 580 ανθρώπους με την πλειοψηφία να αναφέρει πυρετό, πονόκεφαλο και ναυτία.
Παράλληλα, έχουν αναφερθεί και δύο θάνατοι ανθρώπων ηλικίας 52 και 43 ετών μετά τον εμβολιασμό τους, αλλά οι Αρχές καθιστούν σαφές πως ο θάνατος τους δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον εμβολιασμό, αλλά οφείλεται σε υποκείμενα νοσήματά τους.
Σημειώνεται πως οι εμβολιασμοί γίνονται με την αξιοποίηση δύο εμβολίων που παράγονται στην Ινδία, του Covishield του Serum Institute of India (SII), δόσεις του οποίου διανέμονται σε όλα τα ινδικά ομόσπονδα κράτη, καθώς και του Covaxin της Bharat Biotech International Limited, που είναι διαθέσιμο ως τώρα μόνο στα 12 κρατίδια.

Μειώνονται τα κρούσματα

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η μείωση των κρουσμάτων στην Ινδία, καθώς το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 10.064 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Συγκεκριμένα, τα κρούσματα ανέρχονται σε 10.581.837, αποτελώντας παγκοσμίως τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό.
Παράλληλα, 137 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν, με το σύνολο των θυμάτων να υπολογίζεται σε 152.556.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης