Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters για το άνοιγμα των καταστημάτων στην Ελλάδα: Η χαρά επέστρεψε

Reuters για το άνοιγμα των καταστημάτων στην Ελλάδα: Η χαρά επέστρεψε
Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα χαιρέτισαν το πρώτο βήμα ως μια επιστροφή στην λεγόμενη «κανονικότητα» αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters
Σχετικά Άρθρα
Τα νέα για το άνοιγμα της αγοράς στην χώρα μας μετά από μήνες αυστηρού lockdown εξαιτίας της πανδημίας, μεταδόθηκαν και από το ειδησεογραφικό δίκτυο του Reuters.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το πρακτορείο, «τα καταστήματα στην Ελλάδα άνοιξαν εκ νέου για πρώτη φορά μετά δύο μήνες τη Δευτέρα (18/1/2021), καθώς η κυβέρνηση έκανε τα πρώτα της βήματα προς τη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό σε μια προσπάθεια να «αναζωογονήσει» τον κλάδο λιανικής».

Οι λιανοπωλητές είχαν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν πελάτες υπό αυστηρούς όμως περιορισμούς, με τους αγοραστές να απαιτείται να μετακινούνται μέσω άμεσων μηνυμάτων και να κλείνουν ραντεβού με κομμωτήρια.

Επιστροφή στην «κανονικότητα»;

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις χαιρέτισαν το πρώτο βήμα ως μια επιστροφή στην λεγόμενη «κανονικότητα» αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.
«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη», δήλωσε ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Αθηνών, προσθέτοντας ότι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι αγοραστές κλήθηκαν να τηρήσουν αυστηρές οδηγίες για την ασφάλεια τους.
«Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις δεν θα ανοίξει ποτέ ξανά, αγωνιζόμαστε για να επιβιώσει το υπόλοιπο 75%» δήλωσε ο ίδιος.

Ο «ασθενής»... ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας)
 
Ενώ η Ελλάδα πέτυχε καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, θρηνεί περισσότερους από 5.000 νεκρούς και το σύστημα υγείας της, εξασθενημένο ήδη άσχημα μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης, υπέστη σοβαρές πιέσεις, γράφει το Reuters.
Στην Ερμού, έναν από τους κύριους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, οι άνθρωποι δημιούργησαν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα και τις μπουτίκ που επέβαλαν αυστηρά κοινωνικά μέτρα.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις ανησυχούν για τη μακροπρόθεσμη οικονομική επίπτωση από την νέα κρίση που προκάλεσε η πανδημία.
«Υπάρχει χαρά (φυσικά), αλλά το θέμα είναι να πάνε όλα καλά και να μην κλείσουν ξανά, γιατί δεν είναι το πιο εύκολο περιβάλλον για να επιβιώσεις τώρα», δήλωσε ο Κώστας Αποστολόπουλος, ο οποίος κατέχει ένα κατάστημα καπέλων στην κεντρική Αθήνα .


12222.png

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης