Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άφαντος παραμένει ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Alibaba, Jack Ma - Λείπει εδώ και μήνες

Άφαντος παραμένει ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Alibaba, Jack Ma - Λείπει εδώ και μήνες
Οι κινεζικές αρχές ελέγχουν περισσότερο την επιχειρηματική αυτοκρατορία του δισεκατομμυριούχου, συμπεριλαμβανομένου του Ομίλου Ant
Σχετικά Άρθρα

Ο δισεκατομμυριούχος στον χώρο της τεχνολογίας, Jack Ma, συνιδρυτής του κολοσσού Alibaba, δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση εδώ και πάνω από δύο μήνες.
Οι πρώτες σοβαρές ενδείξεις ξεκίνησαν όταν δεν εμφανίστηκε ως κριτής στο τελευταίο επεισόδιο του δικού του talent show, σύμφωνα με την Telegraph.
Έτσι δεν εμφανίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί και δεν αντικαταστάθηκε από ένα στέλεχος της Alibaba.
Η φωτογραφία του αποσύρθηκε επίσης από τον ιστότοπο της εκπομπής.

Οι τελευταίες δηλώσεις  

Οι κινεζικές αρχές ελέγχουν περισσότερο την επιχειρηματική αυτοκρατορία του δισεκατομμυριούχου, συμπεριλαμβανομένου του Ομίλου Ant.
Το Ant Group έχει τεθεί υπό τεράστιο έλεγχο τους τελευταίους μήνες αφότου ο Μa έκανε μια αμφιλεγόμενη συζήτηση στη Σαγκάη στις 24 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Yahoo Finance.
«Το σημερινό χρηματοοικονομικό σύστημα είναι η κληρονομιά της Βιομηχανικής Εποχής», δήλωσε ο Μa στην ομιλία του, όπως αναφέρεται.
«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα για την επόμενη γενιά και τους νέους.
Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το τρέχον σύστημα», είπε.
Οι εικασίες και οι συζητήσεις σχετικά με την τοποθεσία του ιδρυτή της Alibaba κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με trend #JackMa και #Alibaba στο Twitter.
Το τελευταίο tweet του Ma στην πλατφόρμα ήταν τον Οκτώβριο του 2020, σύμφωνα με το investopedia.com.

Η άνοδος ενός μεγιστάνα

Ηταν 19 Σεπτεμβρίου 2014, όταν ο κινεζικός κολοσσός της Alibaba έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική Wall Street.
Τα 25 δισ. δολάρια που άντλησε ο όμιλος από τη δημόσια εγγραφή του δεν είναι μικρό κεφάλαιο, ενώ αποτέλεσε ρεκόρ μέχρι πέρυσι, όταν το κατέρριψε η σαουδαραβική Saudi Aramco. Ωστόσο, ο ιδρυτής και πρόεδρός της δεν φάνηκε να συγκινείται κυρίως από το μυθικό ποσό, αλλά από κάτι διαφορετικό:
«Σήμερα, αυτό που αποκομίσαμε δεν ήταν χρήματα.
Ηταν η εμπιστοσύνη των ανθρώπων», είπε ο Jack Ma μιλώντας στο δίκτυο CNBC, με αρκετούς να τον χαρακτηρίζουν από τότε ως τον «Bezos της Κίνας».

Το... κινεζικό όνειρο

Προφανώς, το Πεκίνο παρακολουθούσε ήδη στενά κάθε κίνηση του Ma.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ωστόσο, αυτό που επεδίωκε ήταν κυρίως να τον παρουσιάσει ως πρότυπο επιτυχημένου κινέζου επιχειρηματία.
Να δείξει πώς ένας άνθρωπος ο οποίος ξεκίνησε από το μηδέν έφτασε στην κορυφή και να αποδείξει έτσι σε όλο τον κόσμο ότι δεν υπάρχει μόνο το «αμερικανικό όνειρο», αλλά και το «κινεζικό μοντέλο»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης