Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαιότερη πρόσβαση στο εμβόλιο ζητά ο ΠΟΥ - Κίνδυνος παράτασης της πανδημίας

Δικαιότερη πρόσβαση στο εμβόλιο ζητά ο ΠΟΥ - Κίνδυνος παράτασης της πανδημίας
O επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο κόσμος βρέθηκε στο χείλος ενός «καταστροφικού ηθικού λάθους» σχετικά με την διανομή του εμβολίου
Σχετικά Άρθρα

Να διανείμουν πιο δίκαια το εμβόλιο κατά της Covid - 19 παρότρυνε τις χώρες και τις φαρμακευτικές εταιρείες ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμοιύ Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο κόσμος βρέθηκε στο χείλος ενός «καταστροφικού ηθικού λάθους» σχετικά με την διανομή του εμβολίου.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προειδοποίησε ότι οι προοπτικές για δίκαιη διανομή είναι σε «σοβαρό κίνδυνο9», καθώς το σχέδιο διανομής εμβολίων, COVAX, σκοπεύει να ξεκινήσει τη διανομή τον επόμενο μήνα.
Επίσης, πρόσθεσε ότι 44 διμερής συμφωνίες υπογράφτηκαν τον προηγούμενο έτος και τουλάχιστον 12 έχουν ήδη υπογραφτεί φέτος.
«Αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει της παραδόσεις του COVAX και να επαληθεύσει το σενάριο που το COVAX σχεδιάστηκε να αποφύγει, με συσσώρευση, με μια χαοτική αγορά, με μη συντονισμένες αντιδράσεις, καθώς και συνεχόμενες κοινωνικές και οικονομικές αναταραχές».
Μία τέτοια εγωιστική προσέγγιση» έθεσε τους οικονομικά ασθενέστερους και τις ευάλωτες ομάδες σε ρίσκο, δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ, στην ετήσια συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.
«Στο τέλος, τέτοιες ενέργειες θα παρατείνουν την πανδημία», προειδοποίησε.
O κ. Tedros, χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα σχετικά με την ανισότητα της διανομής του εμβολίου το γεγονός ότι περισσότερες από 39 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν χορηγηθεί σε 49 χώρες με υψηλό εισόδημα, σε σύγκριση με μόνο 25 δόσεις που δόθηκαν σε μία φτωχή χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης