Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Τον Μάρτιο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid

Βρετανία: Τον Μάρτιο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid
Η Βρετανία η οποία έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από Covid -19 στην Ευρώπη, βρίσκεται σε καθολικό lockdown από τις 5 Ιανουαρίου

Η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει να μειώσει ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid τον Μάρτιο 2021 καθώς θα προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς η διάθεση των εμβολίων σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab.
Η Βρετανία η οποία έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από Covid -19 στην Ευρώπη, βρίσκεται σε καθολικό lockdown από τις 5 Ιανουαρίου, με τα σχολεία κλειστά για τους περισσότερους μαθητές, όπως και την πλειονότητα των επιχειρήσεων.
«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βγούμε από αυτό το εθνικό lockdown το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Raab στον σταθμό Sky News.

Σταδιακά η άρση των μέτρων

«Μέχρι τις αρχές της άνοιξης, ελπίζουμε ότι έως τον Μάρτιο, θα είμαστε σε θέση να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις.
Νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε ότι δεν θα τα κάνουμε όλα σε ένα βήμα.
Θα προχωρήσουμε σταδιακά μέσω μιας (περιφερειακής) κλιμακωτής προσέγγισης», σημείωσε.
«Ο πρωθυπουργός Boris Johnson έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων ομάδων, των κλινικά ευάλωτων και των πρώτων εργαζομένων - περίπου 14 εκατομμύρια άτομα - μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου», ανέφερε.
Τότε η Αγγλία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών, εάν όλα κυλήσουν ομαλά.
Σύμφωνα με κυβερνητικό σχέδιο, που αποκαλύπτουν οι Sunday Times, οι περιορισμοί θα αίρονται στις περιοχές όπου μειώνουν οι θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι ενώ παράλληλα θα αυξάνεται το ποσοστό του εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης