Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση ετοιμάζει πλάνο για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση ετοιμάζει πλάνο για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων
Σε διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) μίλησε ο Άδ. Γεωργιάδης

Η κυβέρνηση ετοιμάζει πλάνο το οποίο θα συζητήσει με τα επιμελητήρια και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, για τα χρέη των επιχειρήσεων που προέκυψαν λόγω καραντίνας, καθώς, «αυτό θα είναι το σοβαρό θέμα της επόμενης ημέρας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας για το νέο έτος, που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 18/1 εξακολουθούν να θεωρούνται ως πληττόμενες και θα έχουν τα σχετικά ωφελήματα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.
Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΕΘ, ενημέρωσε τους επαγγελματίες ότι τα ωφελήματα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να ισχύουν παρά το αυριανό άνοιγμα, γιατί «αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί κανονικό άνοιγμα της αγοράς»..

Τι ανέφεραν Καλαφάτης – Τζιτζικώστας - Ζέρβας

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται για όσο χρειαστεί, επεκτείνοντας μέτρα που ισχύουν και θεσπίζοντας νέες παρεμβάσεις όπου κριθεί αναγκαίο και εφικτό.
Έτσι ώστε να κρατηθεί όρθια η πραγματική οικονομία και η απασχόληση», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.
«Και όλοι μαζί να πάρουμε ξανά το δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ανάτασης», πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, γνωστοποίησε ότι η περιφέρεια προετοιμάζει νέο πρόγραμμα «Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής» και πρόσθεσε πως το 1/3 των περίπου 20.000 επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση, χρηματοδοτούνται από το πρώτο πρόγραμμα.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράμμισε ότι «Δήμος Θεσσαλονίκης και ΕΕΘ είναι δύο θεσμοί της πόλης που οφείλουν ούτως ή άλλως να συνεργάζονται για το κοινό καλό.
Πόσω δε μάλλον σήμερα, που έχουμε μπροστά μας δρόμο ανηφορικό».
Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, τη Δευτέρα ανοίγει ο διαγωνισμός για το Καπάνι και ότι εντός της χρονιάς θα υπάρχει ανάδοχος για το σημαντικό έργο της Αγοράς.
Τέλος, τον απολογισμό της «παράξενης χρονιάς που έφυγε» έκανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, δίδοντας έμφαση στο ότι το ΕΕΘ «κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κάνει ηλεκτρονικές όλες του τις συναλλαγές ούτως ώστε κανένα μέλος του να μη χρειάζεται να προσέρχεται αυτοπροσώπως στις εγκαταστάσεις του για να ολοκληρώσει την οποιαδήποτε διαδικασία και συναλλαγή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης