Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Τον Ιούνιο στο θέρετρο της Κορνουάλης η διεξαγωγή της δια ζώσης συνόδου της G7

Βρετανία: Τον Ιούνιο στο θέρετρο της Κορνουάλης η διεξαγωγή της δια ζώσης συνόδου της G7
Η σύνοδος τον προσεχή Ιούνιο θα γίνει σε μικρό θέρετρο στο Κάρμπις Μπέι στην Κορνουάλη, στην νοτιοδυτική Αγγλία

Την πρώτη, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, δια ζώσης σύνοδο κορυφής της Ομάδας των G7 σχεδιάζει να διεξάγει η Βρετανία διεξάγει τον Ιούνιο σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της νότιας Αγγλίας, όπου οι ηγέτες των επτά μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών θα συζητήσουν για την ανοικοδόμηση από την πανδημία της Covid-19 και την κλιματική αλλαγή.
Αυτό που ο πρωθυπουργός B. Johnson δηλώνει είναι ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την βρετανική προεδρία της G7 για να διαμορφώσει μια συναίνεση ότι η παγκόσμια οικονομία πρέπει να ανακάμψει από την πανδημία με ένα τρόπο βιώσιμο και υπέρ του ελεύθερου εμπορίου.
Σε ανακοίνωσή του ο B. Johnson τόνισε ότι «ο κορωνοϊός είναι αναμφισβήτημα η πιο καταστροφική δύναμη που έχουμε δει για γενιές και η μεγαλύτερη δοκιμασία της σύγχρονης τάξης πραγμάτων που έχουμε βιώσει», προσθέτοντας πως «το απολύτως ορθό είναι να προσεγγίζουμε την πρόκληση ανοικοδομώντας καλύτερα, ενωμένοι με ένα πνεύμα δεκτικότητας για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Ραντεβού στην Κορνουάλη

Η σύνοδος τον προσεχή Ιούνιο θα γίνει σε μικρό θέρετρο στο Κάρμπις Μπέι στην Κορνουάλη, στην νοτιοδυτική Αγγλία, περιοχή που είναι διάσημη για τις παραλίες της και το σέρφινγκ, ενώ φιλοξενεί και αλιευτικούς στόλους και κάποτε ήταν μια σημαντική περιοχή εξόρυξης.
Ο Johnson να παρευρεθούν επίσης η Αυστραλία, η Ινδία και η Νότια Κορέα.
«Πριν 200 χρόνια τα ορυχεία κασσίτερου και χαλκού της Κορνουάλης ήταν στο επίκεντρο της βιομηχανικής επανάστασης του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτό το καλοκαίρι η Κορνουάλη θα είναι και πάλι ο πυρήνας σπουδαίας παγκόσμιας αλλαγής και προόδου», δήλωσε ο Johnson .
Σημειώνεται ότι ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας η περσινή σύνοδος της G7 ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ D. Trump και έτσι, οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της ΕΕ και του Καναδά δεν έχουν συναντηθεί αυτοπροσώπως από τη σύνοδο του 2019 στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης