Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Σταμάτησε η χιονόπτωση στην Κεντρική Μακεδονία – Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά

tags :
Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Σταμάτησε η χιονόπτωση στην Κεντρική Μακεδονία – Με αλυσίδες η κυκλοφορία στα ορεινά
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται δίχως σοβαρά προβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία
Σχετικά Άρθρα

Σταμάτησε η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και ενώ τη χώρα «επισκέπτεται» η κακοκαιρία «Λέανδρος».
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται δίχως σοβαρά προβλήματα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όσους κινούνται στα βόρεια ορεινά.
Κλειστές θα παραμείνουν οι επαρχιακές οδοί Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου και Ωραιοκάστρου - Μελισσοχωρίου, όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπος Στεργιάδης στο ΑΠΕ, επισημαίνοντας ότι «είναι σε επιφυλακή ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Συνεχείς ρίψεις άλατος

«Θα συνεχιστεί η ρίψη άλατος» υπογράμμισε ο κ. Στεργιάδης και διευκρίνισε ότι «από τις πρώτες πρωινές ώρες θα βγουν στους δρόμους τα εκχιονιστικά μηχανήματα και θα συνεχιστεί η ρίψη άλατος μέχρι και τη Δευτέρα, όποτε αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, να σημειωθεί βελτίωση των καιρικών συνθηκών».
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχειρησιακή δράση του δήμου Παύλου Μελά, ώστε να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία, να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στις Δημοτικές Ενότητες Ευκαρπίας, Σταυρούπολης, Πολίχνης και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών.
Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση στην Αν. Μακεδονία - Στο έλεος του χιονιά και η Αττική - Κλειστοί δρόμοι

Να μείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία

Πρώτη προτεραιότητα του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, όπως επισημαίνεται, είναι η ανεμπόδιστη πρόσβαση στα τρία νοσοκομεία που εδρεύουν στα όρια του δήμου (Παπαγεωργίου, 424 ΓΣΝΕ, ΨΝΘ).
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του δήμου, τα τεστ κορωνοϊού της Κυριακής 17 Ιανουαρίου (4η και τελευταία ημέρα των ελέγχων) αναβάλλονται από τον ΕΟΔΥ, λόγω ψύχους και δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Αποκαθίσταται η διακοπή της ηλεκτροδότησης

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως αποκαθίσταται σταδιακά η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην Αν. Θεσσαλονίκη μετά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη Μακεδονία από την κακοκαιρία.
Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ, τμήμα της Αγίας Τριάδας έχει ήδη ηλεκτροδοτηθεί, ενώ έχουν αποκατασταθεί και τα κομμένα καλώδια από κολώνες στην περιοχή της Επανομής.
Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν αυτή την ώρα στην Περαία, στους Νέους Επιβάτες, στον Τρίλοφο, στο Πλαγιάρι, στο Μεσημέρι, στην Καρδία, στην Επανομή και στο Ν. Ρύσιο, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, καθώς νωρίτερα που επιχείρησαν να ηλεκτροδοτήσουν το δίκτυο της περιοχής, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.
xionia1.JPG

Χιόνια και στην Αττική

Από το πρωί του Σαββάτου 16/1 χιόνισε στα ορεινά της Αττικής και η Αστυνομία έκλεισε δρόμους και προχώρησε σε μερικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των πολιτών,
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ , έκλεισε και η οδός Τατοϊου, δύο χιλιόμετρα μετά τα Ανάκτορα προς Κατσιμίδι.
Επίσης, από νωρίς το πρωί, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι (67.655 χιλιομετρική θέση), με στόχο να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από τυχόν ακινητοποίηση αυτοκινήτων και να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός.
Εξαιρούνται μόνο τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.
Ακόμη, διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και για τα φορτηγά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, από το 4ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
Η κυκλοφορία των Ι.Χ. γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
thessaloniki.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης