Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πραγματοποιήθηκε η 13η και τελευταία εκτέλεση επί προεδρίας Trump

ΗΠΑ: Πραγματοποιήθηκε η 13η και τελευταία εκτέλεση επί προεδρίας Trump
Ο Dustin Higgs ήταν ο 13ος άνθρωπος που εκτελέστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Στη 13η και τελευταία εκτέλεση σε ομοσπονδιακό επίπεδο επί προεδρίας Donald Trump, λίγες ημέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του εκλεγμένου προέδρου J. Biden, προχώρησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ο 48χρονος Dustin Higgs κηρύχθηκε νεκρός στη 1.23 π.μ. τοπική ώρα (08:23 ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης τον εκτέλεσε με φονικές ενέσεις pentobarbarital, ενός ισχυρού βαρβιτουρικού, στον θάλαμο θανάτου στη φυλακή όπου κρατείτο, στην Τερ Ότ της Ιντιάνα.
Πέντε ώρες μετά την απόφαση για την εκτέλεσή του, η συντηρητική πλειοψηφία του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ άνοιξε τον δρόμο για την έγχυση της φονικής ένεσης, απορρίπτοντας μια εντολή απαγόρευσης από ομοσπονδιακό εφετείο.
Ο Dustin Higgs καταδικάστηκε σε θάνατο το 2001 για την επίβλεψη της απαγωγής και της δολοφονίας τριών γυναικών σε ομοσπονδιακό καταφύγιο άγριας ζωής στο Μέριλαντ το 1996: των Tanji Jackson, Tamika Black και Mishann Chinn.
Στα τελευταία του λόγια, ο 48χρονος ακουγόταν ήρεμος, σύμφωνα με δημοσιογράφο που ήταν μάρτυρας της εκτέλεσης εκ μέρους των ΜΜΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «θα ήθελα να πω πως είμαι αθώος».
Σημειώνεται ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκτέλεσε δέκα ανθρώπους πέρυσι, αριθμό τριπλάσιο και πλέον των προηγούμενων έξι δεκαετιών και μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποίησε περισσότερες εκτελέσεις από όλες μαζί τις πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με βάση δεδομένων του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή.
Μια μειονότητα των 50 πολιτειών της χώρας συνεχίζουν τις εκτελέσεις.
Ο Dustin Higgs ήταν ο 13ος άνθρωπος που εκτελέστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε μια σειρά εκτελέσεων που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι από τον Trump.
Από το 1963 μόνο τρεις άνθρωποι είχαν εκτελεστεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πριν από την κυβέρνηση Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης