Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναζητείται σκληρός δίσκος που πετάχτηκε το καλοκαίρι 2013 και περιέχει Βitcoin αξίας πάνω από 225 εκατ.

tags :
Αναζητείται σκληρός δίσκος που πετάχτηκε το καλοκαίρι 2013 και περιέχει Βitcoin αξίας πάνω από 225 εκατ.
Βρετανία: 200 εκατ. στερλίνες σε Bitcoins πετάχτηκαν κατά λάθος
Ένας μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών πρότεινε σε τοπικό συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου τεράστια αμοιβή για να βρεθεί ένας σκληρός δίσκος, που πετάχτηκε κατά λάθος και που περιέχει πάνω από 200 εκατ. λίρες (225 εκατ. ευρώ) σε bitcoins, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον 35χρονο James Hawels, ο σκληρός δίσκος από το παλιό του laptop, που σύμφωνα με τον ίδιο πέταξε κατά λάθος το καλοκαίρι του 2013, βρίσκεται σε χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων του Νιούπορτ, στη Νότια Ουαλία.
Ωστόσο, οι τοπικές αρχές αρνούνται να γίνει εκσκαφή στον χώρο, εκτιμώντας ότι μία τέτοια κίνηση αντιβαίνει στους κανονισμούς λειτουργίας και θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον.
«Η στάση του δημοτικού συμβουλίου δεν βγάζει κανένα νόημα», σχολίασε ο Hawels στην εφημερίδα Guardian, στο οποίο πρότεινε το 25% της αξίας των bitcoin, εάν βρεθεί ο σκληρός δίσκος.

O σκληρός δίσκος περιείχε 7.500 bitcoin

Σύμφωνα με το BBC, ο σκληρός δίσκος περιείχε 7.500 bitcoin, που αγοράστηκαν έναντι ευτελούς ποσού το 2009, με την αξία τους όμως σήμερα να ξεπερνά τις 38.000 δολάρια ανά μονάδα.
Ο Hawels εξήγησε ότι πέταξε τον δίσκο κατά λάθος, καθώς ήταν ίδιος με έναν άλλον που είχε στην κατοχή του, ενώ καθάριζε το γραφείο του.
Εκτιμά ότι ακόμα θα είναι σε κατάσταση που θα λειτουργεί: «Η εξωτερική θήκη ίσως έχει σκουριάσει.
Αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εσωτερικός δίσκος, εκεί όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα, να λειτουργεί», εξήγησε ο ίδιος στον Guardian.
Οι τοπικές αρχές του Νιούπορτ, που λένε ότι έχει υπάρξει επικοινωνία μαζί του πολλές φορές από το 2014 με αφορμή τον σκληρό δίσκο, υποστηρίζουν ότι το κόστος των ερευνών μπορεί να φθάσει τα «εκατομμύρια λίρες χωρίς καμία εγγύηση ότι θα βρεθεί ο δίσκος αυτός ή ότι θα λειτουργεί».
«Το συμβούλιο είπε επίσης στον κ. Hawels πολλές φορές ότι η άδειά μας δεν επιτρέπει τις εκσκαφές στο σημείο και ότι αυτό θα έχει τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο στη γύρω περιοχή.
Ως εκ τούτου έχουμε υπάρξει σαφείς για το γεγονός ότι δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε σε αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε εκπρόσωπος του συμβουλίου.
Ο Hawels δήλωσε ότι έχει δεχθεί προτάσεις από επενδυτές να αναλάβουν το κόστος των ερευνών, με αντάλλαγμα ένα μέρος της αξίας των bitcoin.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης