Διεθνή

Erdogan προς Biden: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λόγο στην αμυντική μας βιομηχανία

Erdogan προς Biden: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λόγο στην αμυντική μας βιομηχανία
Ως χώρα του ΝΑΤΟ, τόνισε ο Erdogan, η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να δεχτεί εντολές από τους εταίρους της

Δεν μπορεί κανείς να υπαγορεύσει στη χώρα μας τι θα κάνει με την αμυντική της βιομηχανία υποστήριξε με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, σε μήνυμά του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Biden.
«Καμία χώρα δεν μπορεί να κατευθύνει τα βήματα που θα κάνουμε στην αμυντική μας βιομηχανία.
Είναι απόφασή μας» δήλωσε ο Erdogan μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.
Ως χώρα του ΝΑΤΟ, τόνισε, η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να δεχτεί εντολές από τους εταίρους της.

Για τα F-35

«Παρόλο που πληρώσαμε τεράστιο χρηματικό ποσό, τα αεροσκάφη F-35, δυστυχώς, δεν μας έχουν παραδοθεί.
Αυτό, φυσικά, είναι ένα πολύ σοβαρό λάθος το οποίο διέπραξαν οι ΗΠΑ ως σύμμαχος χώρα» είπε ο Erdogan, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα αλλάξουν απόφαση σε αυτό το ζήτημα μετά τη μετάβαση της προεδρίας στον Biden.
Πρόκειται για «σοβαρή αδικία» υποστήριξε, όπως αναφέρει το Anadolu.

O Biden αγνοεί τον Erdogan: Δεν έχει ανταποκριθεί σε τηλεφώνημα του Τούρκου προέδρου

Αν και έχουν απομείνει μόλις επτά ημέρες μέχρι την ορκωμοσία του Joe Biden στις 20 Ιανουαρίου, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan.
Τις πληροφορίες μεταδίδει το Middle East Eye επικαλούμενο πληροφορίες από τρεις διαφορετικές πηγές, που αποκαλύπτουν ότι το γραφείο του Erdogan έχει ζητήσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Biden τον περασμένο μήνα, αλλά οι δύο άνδρες δεν έχουν συνομιλήσει ακόμα.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το γεγονός δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις που έκανε πέρσι στους New York Times, πως κατά τη διακυβέρνησή του θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση έναντι της Άγκυρας.
Πέρα από το θέμα του τηλεφωνήματος, Τούρκοι αξιωματούχοι στην Άγκυρα έχουν αναφέρει δημόσια ότι η πρόθεση της Τουρκίας είναι μια εποικοδομητική σχέση με την νέα αμερικανική κυβέρνηση.
Ο Ibrahim Kalin, επικεφαλής εκπρόσωπος του Erdogan, δήλωσε σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι οι επαφές της Άγκυρας με την μεταβατική ομάδα του Biden ήταν έως τώρα «πολύ θετική».
«Είπαν ότι επιθυμούν να αναπτύξουν καλές σχέσεις με την Τουρκία και να γυρίσουμε μια νέα σελίδα», πρόσθεσε ο Kalin.
Middle.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης