Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα πτώση 0,7% στις λιανικές πωλήσεις το Δεκέμβριο έφερε το νέο lockdown

ΗΠΑ: Νέα πτώση 0,7% στις λιανικές πωλήσεις το Δεκέμβριο έφερε το νέο lockdown

Πτωτική αναθεώρηση των στοιχείων για τις πωλήσεις και το Νοέμβριο – Πτώση των καταναλωτικών δαπανών

Σχετικά Άρθρα
Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατέγραψαν περαιτέρω μείωση τον Δεκέμβριο, καθώς τα νέα περιοριστικά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας ανέκοψαν, μεταξύ άλλων,  τις δαπάνες σε εστιατόρια και οδήγησαν σε μείωση της κίνησης σε εμπορικά κέντρα, αποτελούν την πλέον πρόσφατη ένδειξη ότι η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να ανακόπτει ταχύτητα στο τέλος του 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Αναθεώρηση

Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν μείωση 0,7% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.
Τα στοιχεία για το Νοέμβριο αναθεωρήθηκαν καθοδικά, καθώς πωλήσεις μειώθηκαν 1,4% αντί 1,1% όπως ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters προέβλεψαν ότι θα είναι αμετάβλητες οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο.

Στοιχεία

Με εξαίρεση τα αυτοκίνητα, τη βενζίνη, τα υλικά οικοδομών και τις υπηρεσίες τροφίμων, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 1,9% τον περασμένο μήνα ύστερα από την αναθεωρημένη προς τα κάτω πτώση 1,1% τον Νοέμβριο.
να σημειωθεί ότι οι λεγόμενες «βασικές» (core) λιανικές πωλήσεις καταγράφουν με καλύτερο τρόπο το σκέλος των καταναλωτικών δαπανών στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.
Οι προηγούμενες προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση 0,5% το Νοέμβριο.

Απασχόληση

Η έκθεση ακολούθησε μετά την είδηση την περασμένη εβδομάδα ότι η οικονομία έχασε θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε οκτώ μήνες.
Περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας είναι πιθανόν να καταγραφεί τον Ιανουάριο καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Τα στοιχεία συμφωνούν με τις προβλέψεις των οικονομολόγων για απότομη επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας το τέταρτο τρίμηνο..
Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 33,4% το τρίτο τρίμηνο μετά τη συρρίκνωση με ρυθμό 31,4% το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου, τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να διατηρεί στοιχεία το 1947.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης