Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η διόρθωση, οι τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η διόρθωση, οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΑΓΟΡΑ: Οι ανησυχίες για την ανάκαμψη του 2021, τα κρούσματα, οι περιορισμοί που συνεχίζονται, αλλά και το ράλι των αγορών του εξωτερικού, κάνουν τους επενδυτές πιο επιφυλακτικούς. Στο ΧΑ οι επενδυτές ανησυχούν μήπως και διορθώσουν σημαντικά οι ξένες αγορές, εξέλιξη που θα μας συμπαρασύρει. Βλέπετε ελάχιστοι πιστεύουν πως το ΧΑ θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί. Και αυτό γιατί εξαρτάται σημαντικά το ΧΑ από τις διαθέσεις των ξένων.

Χρειαζόμαστε εγχώριους καταλύτες. Πρωτοβουλίες για να ξεκινήσουν μεγάλα έργα, για να έρθουν επενδύσεις και πολλά ακόμα. Χρηματιστηριακά, η τάση παραμένει ανοδική και η διόρθωση είναι ευκαιρία για τοποθετήσεις σε καλύτερα επίπεδα. Αυτό υποστηρίζουν οι αναλυτές. Τα θεμελιώδη κατά την ταπεινή μας άποψη είναι υποστηρικτικά και πολλές μετοχές είναι ελκυστικές παρά τα όσα έχουν συμβεί στην παγκόσμια οικονομία.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπιες απώλειες. Το ΧΑ και πάλι πιο επιφυλακτικό, καταγράφει μεγαλύτερες απώλειες. Τα γνωστά δηλαδή, στην άνοδο πάμε με ηπιότερους ρυθμούς και στην πτώση με μεγαλύτερους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλές απώλειες στο ξεκίνημα. Η Alpha Bank πλησιάζει τα χαμηλά των προηγούμενων διορθώσεων και τον εκθετικό κινητό μέσο των 50 ημερών. Ανάλογη και η εικόνα στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

ΔΕΗ: Διορθώνει και αυτή αλλά διαγραμματικά δεν εμπνέει ανησυχία. Στα 7,1550 ευρώ και στο -1,31%.

ΕΧΑΕ: Μειώθηκε ο τζίρος στο ΧΑ, μειώθηκε και το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη μετοχή. Κάτω από τα 3,80 ευρώ στο ξεκίνημα.

JUMBO: Έχει πιεστεί σημαντικά στις τελευταίες συνεδριάσεις και μάλιστα με υψηλούς όγκους συναλλαγών. Στο άνοιγμα κινείται οριακά υψηλότερα από τα 13 ευρώ.

INTRALOT: Θεωρούμε πως μπορεί να συνεχίσει ανοδικά και μάλιστα να βελτιώσει περαιτέρω την αποτίμησή της. Η καθαρή θέση θα κριθεί από τις αποφάσεις των ομολογιούχων. Το πώς θα διαμορφωθούν τα μελλοντικά αποτελέσματα επίσης θα κριθούν από τους ομολογιούχους, αλλά και ποιες άλλες αποφάσεις θα πάρει η διοίκηση.

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος, ούτε θα δούμε άμεσα μεγάλη βελτίωση. Όμως φεύγει από τη διοίκηση ένας μεγάλος πονοκέφαλος και ανοίγουν κάποιοι δρόμοι για να αναλάβει πρωτοβουλίες που μελλοντικά θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα λειτουργικά κέρδη. Μία εικόνα λογικά θα έχουμε στους επόμενους μήνες. Στόχος της εταιρείας είναι να ολοκληρωθούν όλα σύντομα. Προς νέο limit up οδεύει η μετοχή.

NEWSPHONE: Ανακοινώθηκε πως τα πρόσωπα που είχαν καταθέσει δημόσια πρόταση συνεχίζουν να αγοράζουν. Δημοσιεύτηκε αγορά 20 χιλ. μετοχών στη συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου. Η τιμή αγοράς είναι ίδια με αυτή της δημόσιας πρότασης. Θεωρούμε πως ο μεγάλος όγκος που έγινε χθες πήγε πάλι στα ίδια χέρια, άρα περιμένουμε εξελίξεις. Σημειώστε πως αν έχουν πάρει και τα χθεσινά κομμάτια είναι πολύ κοντά στο 90%. Μεγάλη εντολή αγοράς στα 0,47 ευρώ στην προσυνεδρίαση.

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ: Τυπική διαδικασία η διαγραφή των μετοχών των Κεραμεία Αλλατίνη, ΑΧΟΝ, ΝΕΛ, Eurobrokers και Diversa. Εκτός διαπραγμάτευσης ήταν και μάλλον και εκτός επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι περισσότερες τουλάχιστον.

ΑΒΑΞ: Με μεγάλες απώλειες και σχετικά μικρό όγκο στο ξεκίνημα. Κάτω από τα 0,62 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Στο limit up και στο +10% το άνοιγμα της μετοχής με χαμηλό όπως πάντα όγκο.

PROFILE: Και νέο πακέτο στο ξεκίνημα της συνεδρίασης 150 χιλ. μετοχών με τιμή 5,35 ευρώ ανά μετοχή. Στα 5,37 ευρώ στα πρώτα λεπτά. Αποτίμηση σχεδόν 64 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Καλός ο όγκος στο ξεκίνημα για τα δεδομένα της μετοχής. Πάνω από 4 χιλ. τεμάχια και η τιμή αμετάβλητη στα 3,62 ευρώ. Η αποτίμηση στα 80 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης