Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Όλα έτοιμα για τα δια ζώσης μαθήματα - Δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου

Κεραμέως: Όλα έτοιμα για τα δια ζώσης μαθήματα - Δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου
Τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου περιέγραψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι είναι όλα έτοιμα για τα δια ζώσης μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια, μόλις δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί.
Για τη Γ’ Λυκείου τόνισε ότι προφανώς υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα, προχωρά πολύ καλά η τηλεκπαίδευση και έχουν γίνει ενέργειες για περιορισμό ύλης για πανελλαδικές εξετάσεις.
Εξηγώντας γιατί δεν ξεκινούν μαθήματα μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου τόνισε ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, καθώς αν και το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι διαφορετικό από το δια ζώσης αλλά οι καθηγητές είναι οι ίδιοι και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Σύμφωνα με την ίδια, το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί με τους ειδικούς το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων.

Οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημίων

Για την ειδική Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημιακών, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα αποτελείται από αστυνομικούς που θα διαθέτει η Πολιτεία, οι οποίοι θα λάβουν ειδική εκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου ενώ θα φορούν και ειδική στολή.
Η ομάδα αυτή θα έχει παρουσία μέσα σε λίγα Πανεπιστήμια στα οποία υπάρχει έντονο πρόβλημα και θα δρα προληπτικά αλλά και για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας.
Για την ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια τόνισε ότι πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποιείται σε πολλά ιδρύματα διεθνώς, πως είναι ένα αίτημα χρόνων και δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να μείνει η χώρα στο χθες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης