Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Έρχονται αυξήσεις 4% - 10% στα συμβόλαια αυτοκινήτου και Υγείας – Στο -9,7% η ασφαλιστική αγορά το 11μηνο 2020

Έρχονται αυξήσεις 4% - 10% στα συμβόλαια αυτοκινήτου και Υγείας – Στο -9,7% η ασφαλιστική αγορά το 11μηνο 2020
Μετά από μία πενταετία σχετικά χαμηλής κερδοφορίας (2014-19), λόγω της οικονομικής κρίσης ο ασφαλιστικός κλάδος μπαίνει εκ νέου φέτος σε περιδίνηση

Μετά από μία πενταετία σχετικά χαμηλής κερδοφορίας (2014-19), λόγω της οικονομικής κρίσης ο ασφαλιστικός κλάδος μπαίνει εκ νέου φέτος σε περιδίνηση-λόγω της πανδημίας- με αρνητικά αποτελέσματα για το έτος και πέρα από τις ανακατατάξεις που γίνονται (deal AXA-Generali), πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, σχεδιάζει αυξήσεις στα συμβόλαια Αυτοκινήτου και Υγείας.
Τα σύννεφα για το έτος στα οικονομικά αποτελέσματα συνολικά του κλάδου δείχνουν τα στοιχεία ενδεκαμήνου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία οι κλάδοι ζωής έχασαν το 9,7% της παραγωγής, ενώ οι κλάδοι των γενικών ασφαλίσεων κατέγραψαν οριακά θετική πορεία κατά 0,5%.
Συνολικά η παραγωγή κινήθηκε αρνητικά στο - 4,5% με τις ασφαλίσεις να φτάνουν τα 3,5 δις, εκ των οποίων τα 1,6 δις αντιστοιχούν στη ζωή και τα 1,9 δις στις γενικές ασφαλίσεις.
Συνολικά την προηγούμενη πενταετία οι ασφαλιστικές εταιρίες είχα κέρδη προ φόρων της τάξεως των 2,5 δισ ευρώ και 1,5 δισ. κέρδη μετά από φόρους.
777777777777.JPG

Ήδη, την προανάκρουση των αυξήσεων στους κλάδους υγείας έδωσε η πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία ο Δείκτης Υγείας το 2019 εμφανίζεται αυξημένος κατά 10,9%.
Αντιστοίχως αναμένεται να κινηθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες στα συμβόλαια μεταβαλλόμενης τιμής, καθώς ο κλάδος υγείας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για πολλές εταιρείες οι οποίες έχουν μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση στα αντίστοιχα συμβόλαια λόγω της πανδημίας.
Οι αυξήσεις που αναμένονται θα κινούνται-σύμφωνα με παράγοντες της αγιοράς- μεταξύ 4%-6%, ανάλογα με τα πακέτα προσφορών.
Στο κομμάτι αυτό, ανοιχτό είναι και το πεδίο διαλόγου με τους Κλινικάρχες για την δημιουργία ενιαίας τιμολόγησης στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Αντίστοιχες αυξήσεις αναμένονται και στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων τα οποία την τελευταία δεκαετία είναι μειωμένα ως 50%.
Πολλές εταιρίες χρησιμοποιούσαν την μεγάλη μείωση στα ασφάλιστρα ζημιών προκειμένου –παρελκυστικά- να προσεγγίσουν νέους πελάτες με παράλληλη ασφάλιση και σε άλλους τομείς.
Σύμφωνα με αυτά, η παραγωγή αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων από το 1,55 δισ. ευρώ του 2010 υποχώρησε στα 856 εκατ. ευρώ το 2019 και αναμένεται να κλείσει γύρω στα 800 εκατ. ευρώ το 2020.
Ένας επιπλέον λόγος στην κατρακύλα των συμβολαίων αυτοκινήτου ήταν και η κρίση, λόγω της μείωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους, αλλά και στην αύξηση του ανταγωνισμού μέσω της σύναψης απευθείας συμβολαίων από το internet.

99999999999.JPG
Αντώνης Βασιλόπουλος
Antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης