Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τα μάρμαρα της Ικτίνος θέλουν το… εμβόλιό τους – Η πορεία του τετάρτου τριμήνου 2020

Τα μάρμαρα της Ικτίνος θέλουν το… εμβόλιό τους – Η πορεία του τετάρτου τριμήνου 2020
Κοντά στην εκτίμηση της διοίκησης για μείωση πωλήσεων 20% το 2020 αναμένεται να διαμορφωθεί τελικά ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα
Ο εμβολιασμός του πληθυσμού και το άνοιγμα των ταξιδιών δε θα ωφελήσει μόνο τον τουρισμό, αλλά και αρκετές επιχειρήσεις, όπως αυτές που δραστηριοποιούνται στην πώληση μάρμαρου.

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας οι αγοραστές ερχόντουσαν σε επαφή απευθείας με το προϊόν και επισκέπτονταν ακόμα και τους χώρους εξόρυξης, ενώ μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η τεχνολογία βοήθησε ώστε οι πωλήσεις να μην καταρρεύσουν.
Στον εμβολιασμό και στην επανεκκίνηση των ταξιδιών ελπίζει και η Ικτίνος προκειμένου να δει τις πωλήσεις της και πάλι να αυξάνουν ρυθμούς.
Σε ό,τι αφορά το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης 2020, σύμφωνα με πληροφορίες η Ικτίνος είδε τις πωλήσεις της να πηγαίνουν αρκετά καλά με δεδομένες της συνθήκες που επικράτησαν, λόγω της πανδημίας.

Η εκτίμηση

Μάλιστα αναμένεται να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση που είχε κάνει η διοίκηση για συνολική μείωση πωλήσεων 20% στο σύνολο της χρήσης 2020 ή κοντά στο ποσοστό αυτό.
Υπενθυμίζεται πως στη χρήση 2019 οι ενοποιημένες πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στα 44,5 εκατ. ευρώ.
Οι εξαγωγές αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου και κάποιες χώρες λόγω της πανδημίας είχαν υποχώρηση στις παραγγελίες, αλλά η μεγάλη αγορά της Κίνας, συνέχισε να πηγαίνει καλά.
Οι πωλήσεις συνεχίζουν να γίνονται μέσω φωτογραφιών και βίντεο και χωρίς να γίνονται επισκέψεις.
Η εισηγμένη προχωράει τις επενδύσεις της και ήδη παραδίδονται μηχανήματα για την επένδυση στο Βώλακα, ενώ προχωρούν και οι υπόγειες εξορύξεις.
Υπενθυμίζεται πως στο εννέαμηνο του 2020 οι ενοποιημένες πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στα 24,08 εκατ. ευρώ από 34,37 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 30% περίπου.
Αντιστοίχως τα EBITDA είχαν υποχωρήσει στα 5,87 εκατ. ευρώ από 10,12 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 42% και τα κέρδη προ φόρων στα 1,66 εκατ. ευρώ από 5,69 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 71% περίπου.
Η εισηγμένη αποτιμάται στο ΧΑ στα 78 εκατ. ευρώ και χθες (14/1) είχε την πρώτη ανοδική το 2021 μετά από 7 συνεχόμενες πτωτικές.
Η διόρθωση έφερε τη μετοχή από τα 0,76 ευρώ κάτω από τα 0,67 ευρώ στη συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου και χθες έκλεισε στα 0,6810 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης