Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού (Επιδημιολόγος): Κλείνουν ολόκληρες περιοχές χωρίς να έχουμε στοιχεία κρουσμάτων

Λινού (Επιδημιολόγος): Κλείνουν ολόκληρες περιοχές χωρίς να έχουμε στοιχεία κρουσμάτων
Η μείωση που παρατηρείται σε διασωληνωμένους και θανάτους δεν αντικατοπτρίζει την περίοδο των εορτών, υπογράμμισε η καθηγήτρια
Σχετικά Άρθρα

Για το άνοιγμα της αγοράς, των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης, την πορεία του κορωνοϊού αλλά και το αποτύπωμα των εορτών μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη την Πέμπτη (14/1) η Αθηνά Λινού.
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών χαρακτήρισε «θέμα πολιτικό και οικονομικό» το άνοιγμα των καταστημάτων σημειώνοντας ότι θα πρέπει να το εξετάσουν προσεκτικά οι υπεύθυνοι και «να δουν για κάθε αλλαγή τι μέτρα επιπλέον μπορούμε να πάρουμε ώστε ό,τι πρόβλημα προκληθεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο μέτρο».
Η μείωση που παρατηρείται σε διασωληνωμένους και θανάτους δεν αντικατοπτρίζει την περίοδο των εορτών, υπογράμμισε η καθηγήτρια και σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή σε ενδεχόμενο άνοιγμα.
«Η μείωση στους διασωληνωμένους και στους θανάτους είναι πριν τα Χριστούγεννα».

Για τα κρούσματα

Η κ. Λινού τόνισε ότι η χώρα «υπολείπεται στα θέματα διαφάνεια της πανδημίας» αφού κλείνουν περιοχές χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τα κρούσματα.
«Με προβληματίζει ότι κλείνουν περιοχές χωρίς να έχουμε τα στοιχεία των κρουσμάτων» είπε.
Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, η καθηγήτρια επεσήμανε ότι μπορούν να ανοίξουν με κανόνες μικρά καταστήματα, της γειτονιάς, με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων.
Κατηγορηματικό είναι το όχι όσον αφορά μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα.
«Το απλό λιανεμπόριο μπορεί και πρέπει να ανοίξει» είπε η Αθηνά Λινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης