Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει τον Trump στην δίκη της Γερουσίας, ήταν στο Καπιτώλιο

Ο δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει τον Trump στην δίκη της Γερουσίας, ήταν στο Καπιτώλιο
Ο 60χρονος Eastman, ο οποίος στη συγκέντρωση διατύπωσε αβάσιμους ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία, ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε αν θα υπερασπιστεί τον Trump
Σχετικά Άρθρα
Ο καθηγητής Νομικής John Eastman που μίλησε στη συγκέντρωση του Donald Trump έξω από το Καπιτώλιο λίγο πριν την εισβολή, είναι πιθανό να τον εκπροσωπήσει στη δίκη για την παραπομπή του.

Ο Eastman, ο οποίος πήρε τον λόγο μαζί με τον προσωπικό δικηγόρο του Trump, τον Giuliani στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 6ης Ιανουαρίου 2021, πιθανόν να έχει κάποιο ρόλο στην υπερασπιστική ομάδα του Trump, αναφέρουν οι πηγές.
Ο 76χρονος Giuliani, ο οποίος κάλεσε το συγκεντρωμένο πλήθος να «δοκιμαστεί μαχόμενο», πιθανόν να ηγείται της υπερασπιστικής ομάδας του Trump στη δίκη, όπως μετέδωσε την  το Reuters επικαλούμενο μια πηγή.
Ο Giuliani δεν έχει απαντήσει σε αιτήματα να σχολιάσει.
Ο 60χρονος Eastman, ο οποίος στη συγκέντρωση διατύπωσε αβάσιμους ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία, ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε αν θα υπερασπιστεί τον Trump επικαλούμενος το δικηγορικό απόρρητο.


Τι είπε ο Eastman 

Ερωτηθείς αν προτίθεται να τον αναλάβει, ο Eastman απάντησε:
«Αν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μου ζητούσε να εξετάσω να τον βοηθήσω, σαφώς και θα το σκεφτόμουν».
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά με τον Ίστμαν και αρνήθηκε να σχολιάσει για τον Giuliani.

AP: Η δίκη Trump ενδεχομένως να ξεκινήσει την ημέρα ορκωμοσίας Biden (20/1)

Νέες εξελίξεις σημειώνονται από το «μέτωπο» των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς σύμφωνα με το Associated Press η δίκη του απερχόμενου προέδρου Donald Trump ενδεχομένως να ξεκινήσει την ίδια μέρα με την ορκωμοσία του Joe Biden, δηλαδή την επόμενη Τετάρτη στις 20/1/2021.

Η ιστορική παραπομπή

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες (13/1) την παραπομπή του Ρεπουμπλικανού Donald Trump για την κατηγορία της υποκίνησης στάσης.
Έτσι ο Donald Trump είναι και επίσημα ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, που παραπέμπεται σε δίκη για δεύτερη φορά στην Ιστορία της Αμερικής.
Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το αν θα αποπεμφθεί ή όχι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ,  Donald Trump ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, και το αποτέλεσμά της ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα.
Υπέρ της παραπομπής για την κατηγορία της υποκίνησης στάσης ψήφισαν 232 βουλευτές, ανάμεσά τους και δέκα Ρεπουμπλικάνοι.
Και εναντίον της παραπομπής ψήφισαν 197 βουλευτές, όλοι Ρεπουμπλικάνοι.
Ειδικότερα, το ψήφισμα ετέθη σε ψηφοφορία με βάση ένα και μοναδικό άρθρο, προσάπτοντας στον απερχόμενο πρόεδρο την κατηγορία της «παρακίνησης σε εξέγερση», για τον ρόλο του την περασμένη εβδομάδα στα γεγονότα γύρω και μέσα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης