Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το… δεύτερο ημίχρονο έφερε τα πάνω-κάτω – Έχασε τις 800 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το… δεύτερο ημίχρονο έφερε τα πάνω-κάτω – Έχασε τις 800 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η υποχώρηση σήμερα δεν ήταν καλή εξέλιξη. Την ώρα μάλιστα που οι ξένες αγορές είχαν μικρή άνοδο. Χαμηλό το επενδυτικό ενδιαφέρον και γυρίσαμε απότομα χάνοντας τα πρωινά κέρδη. Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι αν ξανατεστάρουμε τη στήριξη, ή θα πάμε σε μία μεγαλύτερη υποχώρηση, αφού δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον στις τελευταίες συνεδριάσεις;

Δε μας άρεσε δηλαδή το γεγονός ότι πήγαμε μέχρι τις 811,15 μονάδες και το +1,12% και τελικά κλείσαμε στο χαμηλό ημέρας και στις 794,03 μονάδες με απώλειες 1,02%. Χαμηλός ο τζίρος με τον καθαρό να είναι στα 50 εκατ. ευρώ. Πολλές μετοχές έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας. Λίγες ξεχώρισαν. Τα βλέμματα τα τράβηξε η Intralot λόγω ανακοίνωσης της συμφωνίας.

INTRALOT: Έκανε την έκπληξη με μία μεγάλη συμφωνία που μπορεί να αλλάξει την αποτίμηση της εισηγμένης. Το «μυστικό» της ανόδου της μετοχής κρύβεται στην πρόταση για τους κατόχους του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ, και στο κουρεμένο ομόλογο 250 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια το όφελος για την εισηγμένη και είναι κεφαλαιακό κέρδος που άρα πάει στην καθαρή θέση, είναι μεταξύ 113 εκατ. ευρώ και 200 εκατ. ευρώ.

Η διαφορά έχει να κάνει με το πόσοι ομολογιούχοι του 2024 θα αποδεχθούν την πρόταση. Ουσιαστικά περιμένει ομολογιούχους με 108 εκατ. ευρώ για να τους δώσει το 30% της αμερικανικής θυγατρικής. Ομολογιούχοι με 68 εκατ. ευρώ έχουν συμφωνήσει και παίρνουν το 19% και έχει και η εταιρεία στο παρελθόν κάνει αγορές 24 εκατ. ευρώ που αφαιρούνται και αυτά.

Άρα μένει στην καλύτερη περίπτωση το δεύτερο ομόλογο να έχει υπόλοιπο 300 εκατ. ευρώ και στην χειρότερη 400 εκατ. ευρώ. Επίσης να πούμε πως η αμερικανική έχει εταιρική αξία (Enterprice Value) 600 εκατ. δολάρια. Με εκτίμηση για EBITDA πάνω από 50 εκατ. δολάρια, βγαίνει ένας δείκτης EV/EBITDA 8,5 φορές.

ΙΝΛΟΤ: Με αυτές τις εξελίξεις το βάρος πάει στην Αμερική ώστε να μεγαλώσει η εκεί δραστηριότητα, ενώ μπορεί εδώ να προχωρήσει το πλάνο περικοπών και να βελτιώσει περαιτέρω τον ισολογισμό. Υπάρχει ενθουσιασμός στη διοίκηση για διάφορους λόγους.
Ανοίγουν οι πόρτες στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ, όπου σημειώστε το χρήμα ρέει άφθονο.

Μελλοντικά δηλαδή θα μπορούσε να αντλήσει φθηνό χρήμα η εταιρεία και να αποπληρώσει δάνεια με υψηλότερο επιτόκιο. Σημειώστε πως το ομόλογο του 2024 θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται (άρα αν βρεθεί σε discount θα μπορεί να κάνει επαναγορές), ενώ το ομόλογο του 2021 θα γίνει δανεισμός.

Με βάση τα παραπάνω θα μπορούσαμε να περιμένουμε η άνοδος της μετοχής να συνεχιστεί με ανάλογους ρυθμούς όπως το σημερινό +20%. Μέρος από το κεφαλαιακό κέρδος θα πρέπει να περάσει στη μετοχή. Άλλωστε και το ανεκτέλεστο στους αγοραστές σήμερα αυτό δείχνει. Στο +20% και στα 0,1920 ευρώ με όγκο 572 χιλ. τεμάχια και ανεκτέλεστο 1 εκατ. τεμάχια. Αποτίμηση 30 εκατ. ευρώ. Σημειώστε πως όλα τα παραπάνω θα επισημοποιηθούν άμεσα και στις λογιστικές καταστάσεις των πρώτων τριμήνων του 2021. Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνου του 2020 η αρνητική καθαρή θέση ήταν ύψους 175 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Την πρώτη ώρα έγινε πακέτο 621 χιλ. τεμαχίων στα 13,47 ευρώ και φάνηκε πως μάλλον τέλειωνε ο πωλητής αλλά δε… Στο -2,17% και στα 13,08 ευρώ. Ο σηματωρός της αγοράς κάτι δείχνει και ελπίζουμε να το αλλάξει γρήγορα το μήνυμα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χάλια το κλείσιμο. Χαμηλό ημέρας για ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ. Στις τελευταίες συνεδριάσεις η ΕΥΡΩΒ έχει καλύτερη συμπεριφορά. Έκλεισε λίγο υψηλότερα από το χαμηλό μέρας.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το πήραν το πακέτο; Θα το πάρουν; Δε θα το πάρουν; Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε άλλο. Έχουμε ξαναγράψει πως οι άγνωστοι στην εξίσωση είναι πολλοί. Αν δε καθαρίσει το τοπίο δε μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα.

PROFILE: Το πακέτο που έγινε δεν αφορά μετοχές της εταιρείας, καθώς δε διαθέτει πλέον τόσες.

NEWSPHONE: Οι εντολές που έμπαιναν και συνεχίζουν να μπαίνουν μας έχουν προκαλέσει εντύπωση. Σήμερα έγινε μεγάλος όγκος στα 0,47 ευρώ και συγκεκριμένα 152 χιλ. τεμάχια. Κάποιοι αγόραζαν και στα 0,50 ευρώ. Μία είναι η εξήγηση για τη στήλη. Περιμένουμε εξελίξεις.

Μάλλον οι βασικοί μέτοχοι δεν το έχουν βάλει κάτω και εφόσον έλειπαν κάπου 300 χιλ. τεμάχια από τη δημόσια πρόταση για να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ποσοστό ίσως έχουν βρει τα μισά ήδη. Δεν έχει λόγο κάποιος να μαζεύει τόσα κομμάτια την περίοδο μάλιστα που το ενδιαφέρον για μετοχές έχει μειωθεί.

Προφανώς λοιπόν ή μαζεύουν οι ίδιοι, ή κάποιος για λογαριασμό τους. Νομίζουμε επομένως, ότι αν μαζέψουν 300 χιλ. μετοχές θα έχουμε νέα προσπάθεια εξόδου από το ΧΑ και αυτή τη φορά θα στεφθεί με επιτυχία.

REVOIL: Δυνατή κίνηση και με καλό όγκο για τα δεδομένα της. Με μονοψήφιο p/e για το 2020 η μετοχή με βάση το εννεάμηνο αλλά και για τις εκτιμήσεις για κέρδη προ φόρων 3,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο του 2020. Στα 0,90 ευρώ και στο +6,89% με 49 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Απορροφήθηκε χθες η προσφορά και σήμερα στο +8,28%.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Μπορεί να έχει πει ο κ.Κόκκαλης, ότι δεν έχει σχέση η Ιντραλότ με την Ιντρακόμ, αλλά μετά την επιτυχία του, είναι λογικό οι επενδυτές να περιμένουν πως θα βοηθήσει και τη συγκεκριμένη. Στα 0,86 ευρώ και στο +4,12% με υψηλό όγκο 484 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πρώτη ανοδική για το 2021. Έκανε καλή διόρθωση και έβγαλε αντίδραση αλλά έμειναν και αρκετοί πωλητές στο κλείσιμο.

ΚΕΚΡΟΨ: Καλή υποχώρηση μετά το ράλι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης