Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Κίνδυνος το 2021 να είναι έτος νέας κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας

Ηλιόπουλος: Κίνδυνος το 2021 να είναι έτος νέας κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας
Είτε ανοίξει είτε όχι το λιανεμπόριο, η κυβέρνηση να στηρίξει επιχειρήσεις, εργαζόμενους
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εάν η κυβέρνηση δεν αναστρέψει τη σημερινή κατάσταση, τότε το 2021 θα είναι μια χρονιά νέας οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος ζήτησε να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι είτε ανοίξει είτε όχι το λιανεμπόριο.
«Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ένα μηχανισμό αντιμετώπισης του χρέους των επιχειρήσεων, να αντικαταστήσει την επιστρεπτέα προκαταβολή με μη επιστρεπτέα ενίσχυση και να στηρίξει τους εργαζόμενους» ανέφερε μιλώντας στο Mega ο κ.Ηλιόπουλος.

Κριτική για τα εμβόλια

Αναφορικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε ότι «και σε αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση πόνταρε στο καλό σενάριο, όπως έκανε και με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι ποτέ δεν προετοιμαστήκαμε».
«Το Νοέμβριο η κυβέρνηση μίλαγε για πάνω από 2 εκ. εμβολιασμούς το μήνα και ο κ. Κικίλιας το Δεκέμβρη έκανε λόγο για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, τη στιγμή που σήμερα έχουμε 114» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι «βρισκόμαστε δυόμισι μήνες σε καραντίνα, έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 4.700 συμπολίτες μας και η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει τα μέτρα που χρειάζονται για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας».
«Αυτή τη στιγμή αντί να κάνουμε πραγματικές επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη - όπου η κυβέρνηση προχώρησε σε δύο επιτάξεις - φιάσκο - μεταφέρουμε γιατρούς από τα νοσοκομεία της Αττικής στη Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος.

Διπλωματικές επιτυχίες όταν έχουμε σχέδιο

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κ.Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να πετυχαίνει διπλωματικές νίκες όταν έχει σχέδιο, συμμαχίες και στόχο».
«Μια τέτοια διπλωματική νίκη ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών που αποτέλεσε παράλληλα μία κεντρική διπλωματική ήττα για τον Ερντογάν και για τη στρατηγική που ο ίδιος προωθούσε στα Βαλκάνια» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει πάντοτε το διάλογο με την Τουρκία και ότι σε αντίθεση με ό,τι έκανε η ΝΔ στο παρελθόν, δεν καταφεύγει στην αντιπολίτευση της περικεφαλαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης