Τελευταία Νέα
Διεθνή

H ΕΕ ενέκρινε την εξαγορά της Refinitiv από τον όμιλο LSE έναντι 27 δισ. δολαρίων

tags :
H ΕΕ ενέκρινε την εξαγορά της Refinitiv από τον όμιλο LSE έναντι 27 δισ. δολαρίων
Οι αρχές επίβλεψης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ την εξαγορά από τον όμιλο του χρηματιστηρίου του Λονδίνου της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών δεδομένων Refinitiv

Οι αρχές επίβλεψης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τελικώς την εξαγορά EU από τον όμιλο του χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange), έναντι 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών δεδομένων Refinitiv.
Η έγκριση υπόκειται σε σειρά όρων, μία εκ των οποίων είναι η αποεπένδυση της LSE από τις δραστηριότητές της στην Borsa Italiana.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που είναι αρμόδια για την τήρηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στις 27 χώρες - μέλη της ΕΕ, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι η εξαγορά εγκρίθηκε, μολονότι κατά την έρευνά της εντοπίστηκαν στοιχεία που εγείρουν ορισμένες ανησυχίες.
Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, η LSE Group συμφώνησε να εκχωρήσει το ποσοστό 99.9% που διαθέτει σήμερα στον όμιλο Borsa Italiana και να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες εκκαθάρισης του παραγώγου OTC IRD, τις οποίες πραγματοποιεί η LCH Swapclear, σε βάση ελεύθερης πρόσβασης.
Δέχθηκε επίσης την παροχή πρόσβασηςσε δεδομένα του LSE, των δεικτών FTSE UK Equity Indices και του δείκτη WM/R FX σε σημερινούς, αλλά και μελλοντικούς ανταγωνιστές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης