Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Eπενδύσεις 85 δισ. δολ. στη βιομηχανία άνθρακα

BlackRock: Eπενδύσεις 85 δισ. δολ. στη βιομηχανία άνθρακα
Η BlackRock επενδύει σε εταιρείες που αποκομίζουν έσοδα από τον άνθρακα

Τουλάχιστον 85 δισεκ. δολάρια έχουν επενδυθεί από τον επενδυτικό κολοσσό BlackRock σε εταιρείες που σχετίζονται με τη βιομηχανία άνθρακα.
Σύμφωνα με τη στρατηγική που ακολουθεί η BlackRock, πρόκειται να επενδύσει σε εταιρείες που αποκομίζουν έσοδα από τον άνθρακα, π.χ. η Glencore.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως οι εν λόγω τοποθετήσεις έρχονται έναν χρόνο αφότου τα στελέχη της εταιρείας εξέφρασαν ρητά την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής επενδύοντας σε εταιρείες με μηδαμινό ή περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
«Αν θέλει η BlackRock να βοηθήσει τον πλανήτη, αντί να είναι παρίας του πλανήτη, πρέπει να αρχίσει να ευθυγραμμίζεται με τις πράσινες επενδύσεις» αναφέρει παράγοντας των αγορών.
Από την άλλη, ο γίγαντας των 8 τρισεκατομμυρίων σε περιουσιακά στοιχεία υποστηρίζει ότι έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τονίζει δε ότι προσφέρει την ευρύτερη κάλυψη κεφαλαίων περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης στην αγορά και είναι διαφανές ποιες εταιρείες και κλάδους περιέχουν οι δείκτες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης