Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ξεκίνησε η ιστορική δίκη για την μαφιόζικη οργάνωση «Ndrangheta» - 335 κατηγορούμενοι

Ιταλία: Ξεκίνησε η ιστορική δίκη για την μαφιόζικη οργάνωση «Ndrangheta» - 335 κατηγορούμενοι
Πάνω από 900 μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν στην δίκη, η οποία υπολογίζεται πως θα διαρκέσει 2 χρόνια
Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε στην γειτονική Ιταλία η ιστορική δίκη με 335 άτομα να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πιθανή τους εμπλοκή στην «Ndrangheta», την εγκληματική οργάνωση που μαστίζει την Καλαβρία σύμφωνα με το BBC.
Πάνω από 900 μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν στην δίκη, η οποία υπολογίζεται πως θα διαρκέσει 2 χρόνια και αποτελεί την μεγαλύτερη του είδους της από την δεκαετία του ’80.
Για την διεξαγωγή της δίκης, ένα πρώην τηλεφωνικό κέντρο έχει μετατραπεί σε αίθουσα δικαστηρίου, προκειμένου να χωρέσει όλο τον κόσμο που αναμένεται να προσέλθει στην δίκη.

Ποια είναι η οργάνωση

Η «Ndrangheta», που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον ιταλικό Νότο, θεωρείται πως ελέγχει την διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Νότιο Αμερική προς την Ευρώπη.Παράλληλα, οι φερόμενοι ως μέλη της κατηγορούνται για φόνους, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιασμούς, τοκογλυφία, για την διαρροή κρατικών μυστικών και για κατάχρηση εξουσίας.
Το προφίλ των κατηγορουμένων ποικίλλει, με ορισμένους από αυτούς να αποτελούν εγκληματίες, και άλλους να αποτελούν υψηλά ιστάμενες πολιτικές προσωπικότητες.«Η δίκη αυτή μας δείχνει το πόσο βαθιά έχει ριζώσει η ‘Ndrangheta στην κοινωνία», λέει καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
«Είναι σοκαριστικό το ότι μια εγκληματική οργάνωση έχει τόσο βαθιές ρίζες στην τοπική κοινότητα, ώστε εκατοντάδες άτομα να χρειάζεται να προσέλθουν σε δίκη», προσθέτει.
δικη_ιταλια.jpg

Η δίκη πρόκειται να ξεκινήσει με την εξέταση της διαβόητης οικογένειας Mancuso, που θεωρείται πως παίζει σημαντικό ρόλο στην διάρθρωση της οργάνωσης.
Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται και ο φερόμενος ως ηγετικό μέλος της Μαφίας, Mancuso (66 ετών), γνωστός και ως «Ο Θείος».

Ένας τολμηρός εισαγγελέας

Από την άλλη πλευρά ξεχωρίζει ο 62χρονος εισαγγελέας Nicola Gratteri ένας από τους πλέον επιφανείς δικαστικούς κατά της Μαφίας, η δράση του οποίου τον έχει αναγκάσει να ζει υπό την αστυνομική προστασία για πάνω από 3 δεκαετίες.
Ο Nicola Gratteri έχει ορκιστεί να «διαλύσει την ασφυκτική ‘Ndrangheta, που κλέβει εδώ και χρόνια την ανάσα και το χτύπο της καρδιάς των ανθρώπων».
Δεδομένης της εξάπλωσης της ‘Ndrangheta στον ιταλικό Νότο, πολλοί ανησυχούν πως μια δίκη δεν θα καταφέρει να φέρει το οριστικό τέλος της οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης