Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φρενήρεις ρυθμοί από Αθανασόπουλο στη Eurobank - Οι επιδόσεις των… παλιών

tags :
Φρενήρεις ρυθμοί από Αθανασόπουλο στη Eurobank - Οι επιδόσεις των… παλιών

Το σχέδιο για το 2021 - 2022 της Eurobank

Σχετικά Άρθρα
Ιδιαίτερα φορτσάτος επανήλθε στην Ελλάδα ο επικεφαλής μετασχηματισμού της Eurobank κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος για την υλοποίηση του σχεδίου 2020-2030.
Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα στελέχη και τρέχει φρενήρεις ρυθμούς το σχέδιο, έχοντας ξεκάθαρη στρατηγική άποψη για το ποιά τράπεζα θα είναι η Eurobank την επόμενη ημέρα.

Όποιος διαβάσει το βιογραφικό του θα καταλάβει ότι, ουσιαστικά δεν σταμάτησε ποτέ να μαθαίνει καθώς μετά απο τα μαθηματικά, την στατιστική και την έρευνα συνέχισε με μεταπτυχιακά σε βιομηχανικές και επιχειρηματικές σπουδές (Εssex, Warwick) αλλά και Post- doc in Desicion Sciences από το London business School.
Εξ' ου και η πορεία στον τραπεζικό κλάδο αλλά και στον μετασχηματισμό επιχειρήσεων (Kωτσόβολος, Dixons).
Aπο την άλλη πλευρά, ο κ. Κ. Βασιλείου έκλεισε την χρονιά του 2020 φέρνοντας deals μεγαλύτερης αξίας από τα προϋπολογισθέντα (π.χ. CVC) ενω και τη νέα χρονιά εκτιμάται πως θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό.
Στον τομέα επίσης της ψηφιακής τράπεζας (κ. Σ. Ιωάννου), η πρόοδος που έχει συντελεστεί είναι απτή καθώς η τράπεζα ψηφίστηκε ως η καλύτερη ψηφιακή τράπεζα του 2020.
Να σημειωθεί ότι ο Ιωάννου εποπτεύει και το εξωτερικό όπου η Eurobank διατηρεί ισχυρή πρωτιά μεταξύ όλων των τραπεζών

Οι στόχοι

H Εurobank αφού προχώρησε πρώτη σε τιτλοποίηση ( 7,5 δις. ευρώ ) και την διάσπαση των τραπεζικών δραστηριοτήτων, θέλει να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία και για την διετία 2021-2022.
Τα επόμενα βήματα του σχεδίου θα είναι:
ι) σε νέες χορηγήσεις 7,1 δισ. ευρώ σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως με δάνεια σε επιχειρήσεις, έργα υποδομών και νοικοκυριά εντός Ελλάδος.
ιι) Αποτελεσματική διαχείριση των ανθρώπινων πόρων και υποδομών με στόχο εσωτερικές επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ και επιπλέον επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα δεδομένα
ιιι) μείωση των κόκκινων δανείων κάτω του 5% το 2022 μέσω των τιτλοποιήσεων, ενίσχυση της ποιότητας των κεφαλαίων.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Φ. Καραβίας σε επιστολή του προς το προσωπικό είχε επισημάνει ότι, το 2021 η τράπεζα αφενός θα πρέπει να επιτύχει την ελάχιστη δυνατή επίπτωση κατά την επιστροφή στην κανονικότητα αυτών που έλαβαν αναστολή πληρωμών και αφετέρου η Eurobank να καταστεί μέτρο σύγκρισης για το τραπεζικό σύστημα.

Δ.Π.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης